ΓΔ: 896.04 -1.11% Τζίρος: 83.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Άγρια διακύμανση της λίρας μετά το θρίλερ για Brexit

Το θρίλερ των εξελίξεων για το Brexit κάνει την βρετανική λίρα να ταξιδεύει στο «τραινάκι του τρόμου» καθώς κατεγράφησαν έντονες διακυμάνσεις κατά την διάρκεια των ψηφοφοριών στη Βουλή.

Οι ελπίδες του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για να τελειώσει σύντομα με την συμφωνία για το Brexit απεδείχθησαν φρούδες καθώς το βρετανικό Κοινοβούλιο αν και έκανε αποδεκτή την συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, εντούτοις δεν υπερψήφισε το χρονοδιάγραμμα που είχε καταθέσει ο ηγέτης των Συντηρητικών.

Ο Μπόρις Τζόνσον  μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ψηφοφοριών στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε πως η κυβέρνηση αναστέλλει την εξέταση της συμφωνίας για το Brexit και απείλησε με νέες εκλογές εκτός αν η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίσει να προσφέρει μια παράταση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

Μετά το πέρας και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο Μπ. Τζόνσον δήλωσε πως είναι ευχάριστο ότι το κοινοβούλιο αποδέχτηκε τις ευθύνες του και ενέκρινε τη συμφωνία αποχώρησης, προσθέτοντας ωστόσο πως τον δυσαρεστεί η καθυστέρηση.

Οι τελευταίες εξελίξεις είχαν σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας νέος κύκλος αβεβαιότητας με την βρετανική στερλίνα να σημειώνει πτώση 0,5% έναντι του δολαρίου με την ισοτιμία να διαμορφώνεται πλέον στα 1.2890 δολάρια από 1.2900 που ήταν πριν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Σημειώνεται πως υπήρξε μεγάλη άνοδος του βρετανικού νομίσματος μετά την πρώτη ψηφοφορία που κέρδισε ο Μπόρις Τζόνσον, όμως η ήττα στη δεύτερη ψηφοφορία προκάλεσε μαζικές πωλήσεις.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ