ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
Φωτο: Pixabay

Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή μεγαλύτερου πακέτου στήριξης 

Η νέα υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, κάλεσε τη Γερουσία να στηρίξει απόλυτα το νέο πρόγραμμα των 1,9 τρισ. δολαρίων προκειμένου να ανακάμψει ταχύτερα η αμερικανική οικονομία.

Σε ανοδική πορεία κινήθηκε η αμερικανική αγορά, καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται σίγουροι, μετά και τις δηλώσεις της νέας υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν ότι η κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν θα αυξήσει περαιτέρω το πρόγραμμα στήριξης για την οικονομία. 

Κέρδη 0,4% για τον Dow Jones στις 30.930,52 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,8% στις 3.798,91 μονάδες και τον Nasdaq να σημειώνει καλύτερη πορεία με κέρδη 1,5% στις 13.197,18 μονάδες. 

Ισχυρή ανάκαμψης για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας οι οποίες την προηγούμενη εβδομάδα είχαν υποστεί σημαντικές απώλειες. Κέρδη 3,9% για το Facebook, 3,3% για την Alphabet, ενώ 1,8% υψηλότερα κινήθηκε η Microsoft. Άνοδος κοντά στο 1% για τις μετοχές των Apple και Amazon.

Πτώση 2,3% για τον τίτλο της Goldman Sachs, ο οποίος ξεκίνησε ιδιαίτερα ισχυρά ανοδικά τη συνεδρίαση, αλλά τελικά δεν κράτησε τα κέρδη του παρά το γεγονός ότι η αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη δ’ τριμήνου πολύ καλύτερα των εκτιμήσεων. 

Ώθηση στην αγορά έδωσε η Τζάνετ Γέλεν, η οποία κατέθεσε σήμερα στην Οικονομική Επιτροπή της Γερουσίας η οποία και θα πρέπει να κυρώσει τον διορισμό της ως νέα υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ. Η κα Γέλεν κάλεσε τους γερουσιαστές να στηρίξουν απόλυτα το νέο πρόγραμμα Μπάιντεν προκειμένου να ενισχυθεί η αμερικανική οικονομική δραστηριότητα. 

«Την τρέχουσα περίοδο που τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά πρέπει να σκεφτόμαστε «επεκτατικά». Τόσο εγώ όσο και ο νέος πρόεδρος δεν επιθυμούμε διόγκωση του αμερικανικού χρέους. Όμως θεωρώ ότι τα οφέλη του νέου προγράμματος είναι πολύ περισσότερα από τα όποια προβλήματα καθώς θα στηρίξει τα νοικοκυριά που έχουν υποφέρει πολύ το τελευταίο διάστημα», τόνισε η κα Γέλεν. 

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος αναλαμβάνει αύριο επισήμως τα καθήκοντά του έχει ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα στήριξης 1,9 τρισ. δολαρίων, με τους αναλυτές να μην αποκλείουν αυτό να αυξηθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι ιδιαίτερα θετικό για τις μετοχές. 

Ισχυρά ανοδικά κινήθηκε και η αγορά πετρελαίου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο του Brent να ενισχύεται 2,05% στα 55,87 δολάρια, ενώ κέρδη 1,13% σημείωσε το αμερικανικό αργό στα 53,01 δολάρια. 

Ανοδικές τάσεις και για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, λόγω και της υποχώρησης του δολαρίου, με τον χρυσό να εμφανίζει άνοδο 0,45% στα 1.838,20 δολάρια και τον άργυρο να έχει κέρδη 1,4% στα 25,22 δολάρια. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ