ΓΔ: 900.44 0.33% Τζίρος: 27.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:37:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Alternativa και Post δεν μπορούν να παρέχουν επενδυτικές συμβουλές

Στην ανακοίνωση της Επιτροπής τονίζεται ότι οι επενδυτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί αναφορικά με την αξιολόγηση των επενδυτικών εταιρειών.

Την προσοχή των επενδυτών εφιστά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δύο βουλγαρικές εταιρείες, τις Alternativa Financial και Post Finance, οι οποίες όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, καθώς δεν έχουν άδεια λειτουργίας στην ελληνική αγορά. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση: «η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σε συνέχεια των από 3 Οκτωβρίου 2018 και 8 Φεβρουαρίου 2019 ανακοινώσεών της,  ενημερώνει με ανακοίνωσή της το επενδυτικό κοινό ότι οι φερόμενες ως επενδυτικές εταιρείες με έδρα στη Βουλγαρία "ALTERNATIVA FINANCΙAL LTD" και "POST FINANCE LTD", δεν επιτρέπεται να παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, όπως απεικονίζονται στο Τμήμα Γ΄ του Παραρτήματος I΄ του ν. 4514/2018, ή / και να κατέχουν χρήματα πελατών. 

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστά αδίκημα, το οποίο επισύρει ποινικές και διοικητικές κυρώσεις. 

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην ανακοίνωσή της, εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους. Ειδικότερα, πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών μέσω της ιστοσελίδας της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ