ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Nasdaq, ήπιες πιέσεις για τον Dow Jones

Ρεκόρ για τη μετοχή της Apple με κέρδη 2,8%, ενώ 4% υψηλότερα κινήθηκε η μετοχή της Tesla, με τους επενδυτές να αναμένουν πληθώρα εταιρικών ανακοινώσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αντίθετες δυνάμεις επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ των τριών βασικών δεικτών της Wall Street, με τον Nasdaq να φθάνει σε νέο ρεκόρ, ενώ αντίθετα ο Dow Jones εμφάνισε έστω και μετρημένες απώλειες. 

Ο Dow Jones είχε πτώση 0,11% στις 30.963,21 μονάδες, με τον S&P 500, μετά από μία συνεδρίαση αρκετά έντονων διακυμάνσεων να ενισχύεται 0,37% στις 3.855,86 μονάδες και τον Nasdaq να κατακτά νέο ιστορικό υψηλό,  καθώς εμφάνισε κέρδη 0,71% στις 13.638,82 μονάδες. 

Οι επενδυτές ανησυχούν αρκετά για την πορεία του νέου πακέτου στήριξης των 1,9 τρισ. δολαρίων, καθώς κορυφαία στελέχη του Δημοκρατικού κόμματος υποστήριξαν ότι υπάρχουν δυσκολίες στην ψήφισή του και μπορεί να χρειαστεί διάστημα άνω του ενός μηνός έως ότου αυτό επιτευχθεί. Όπως υποστηρίζουν Reuters και Bloomberg υπάρχει  μερίδα Ρεπουμπλικανών που θεωρούν αρκετά «ακριβό» το νέο πρόγραμμα και αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν θα το ψηφίσουν. 

Την ίδια ώρα η προσοχή έχει στραφεί στις ανακοινώσεις μεγεθών δ’ τριμήνου, καθώς κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας δημοσιοποιούν μεγέθη 13 εισηγμένες στον Dow Jones και 111 εισηγμένες στον S&P 500, μεταξύ των οποίων κορυφαία ονόματα του αμερικανικού επιχειρείν όπως Apple, Microsoft, Netflix, Tesla, McDonald’s, Honeywell, Caterpillar και Boeing.

Κέρδη 2,8% για την Apple και νέο ιστορικό υψηλό, η οποία ανακοινώνει τα μεγέθη τριμήνου μετά το κλείσιμο της Wall Street την Τετάρτη, ενώ την ίδια ημέρα θα ανακοινώσει αποτελέσματα και η Tesla η οποία ενισχύθηκε 4%. 

Μέχρι στιγμής οι ανακοινώσεις μεγεθών τριμήνου έχουν ικανοποιήσει τους επενδυτές, καθώς εκ των εταιρειών του S&P 500 που τα έχουν δημοσιοποιήσει το 73% κατόρθωσε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της αγοράς για πωλήσεις και κέρδη ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Bank of America. 

Πάντως οι αναλυτές παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, με τον Jan Hatzius της Goldman Sachs να εκτιμά ότι για το 2021 ο ρυθμός ανάπτυξης θα φθάσει στο 6,6%, μία από τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μεταξύ των οικονομολόγων. 

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά πετρελαίου, με το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent να ενισχύεται 0,78% στα 55,68 δολάρια, ενώ αυτό για το αμερικανικό αργό κινήθηκε 0,99% υψηλότερα στα 52,80 δολάρια. 

Πτωτική πορεία για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να υποχωρεί οριακά 0,08% στα 1.854,90 δολάρια, ενώ μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο άργυρος, με απώλειες 0,64% στα 25,392 δολάρια. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ