ΓΔ: 873.95 -0.27% Τζίρος: 29.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:13:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΟΤΕ

Αύξηση της τιμής - στόχου για τον ΟΤΕ στα 16,50 ευρώ από τη Euroxx

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή το μέρισμα για το 2020 θα φθάσει στα 0,60 ευρώ ανά μετοχή, ενώ θα υπάρξει και έκτακτη παροχή εντός του β' τριμήνου 2021 λόγω της πώλησης της Telekom Romania.

Σε αύξηση της τιμής – στόχου για τη μετοχή του ΟΤΕ στα 16,50 ευρώ από 16 ευρώ πριν προχωρά η ελληνική χρηματιστηριακή Euroxx, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» και τονίζοντας ότι ο οργανισμός αποδεικνύεται «ανθεκτικός» στην πανδημία, διατηρώντας θετικές προοπτικές και σταθερό μέρισμα. 

Όπως αναφέρεται στο report η απόφαση διαχωρισμού των δραστηριοτήτων της εταιρείας θα έχει θετική επίδραση σε όλα τα οικονομικά της μεγέθη εταιρείας ενώ τονίζει ότι ο ΟΤΕ διαθέτει ελκυστική πολιτική παροχής μερισμάτων προς τους μετόχους του.  Εκτιμά ότι το μέρισμα για το 2020 θα φθάσει στα 0,60 ευρώ ανά μετοχή, με τη μερισματική απόδοση να φθάνει στο επίπεδο του 5%.

Παράλληλα το μέρισμα μπορεί να κινηθεί ακόμη υψηλότερα κατά τη διάρκεια του β’ τριμήνου, λόγω των εσόδων που θα έχει ο οργανισμός από την πώληση της Telekom Romania. Σύμφωνα με τη Euroxx αυτή η πώληση μπορεί να οδηγήσει στην παροχή έκτακτου μερίσματος μεταξύ 0,36 και 0,40 ευρώ ανά μετοχή.  

Με τη νέα τιμή – στόχο υποδεικνύεται ότι η μετοχή έχει δυνατότητα ανόδου 42% από τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ τονίζεται ότι διαπραγματεύεται 24% σε σύγκριση με τους τίτλους των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών ομίλων. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ