ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Euroxx: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των τραπεζών, οι νέες τιμές - στόχοι

Κορυφαίες επιλογές παραμένουν οι Εθνική Τράπεζα και Eurobank, με τη χρηματιστηριακή να τονίζει ότι παρά το δύσκολο περιβάλλον οι τράπεζες έχουν δυνατότητα να ακολουθήσουν θετική πορεία.

Αισιόδοξη για την πορεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών εμφανίζεται η Euroxx σε έκθεσή της, διατηρώντας τη σύσταση «overweight» και προχωρώντας σε αναβάθμιση των τιμών - στόχων για Εθνική Τράπεζα, Eurobank και Alpha Bank, ενώ υποβαθμίζει την τιμή - στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς. 

Σύμφωνα με την Euroxx σαφώς οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις, όμως, όπως όλα δείχνουν διαθέτουν ορισμένα χαρακτηριστικά ικανά να τις κάνουν να τις ξεπεράσουν με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Μέχρι στιγμής έχουν κατορθώσει να διατηρήσουν καλή κεφαλαιακή θέση, να βελτιώσουν το προφίλ ρευστότητάς τους και φυσικά να μειώσουν τα επίπεδα των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs) κάτι που αποτελεί, ούτως ή άλλως, βασικό τους στόχο. 

Οι βασικές εκτιμήσεις για τα μεγέθη των τραπεζών στο διάστημα 2020 - 2022

ETE, Eurobank, Alpha Bank, Peiraios, Euroxx

Παράλληλα με την εφαρμογή της β' φάσης του «Σχεδίου Ηρακλής» θα μπορούσαν να επιτύχουν μονοψήφιο ποσοστό NPEs ως προς το σύνολο των δανείων τους. Η πρώτη φάση του «Σχεδίου Ηρακλής» ολοκληρώνεται στο α' εξάμηνο του 2021 και εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί μείωση των ΝΡΕs κατά 31,4 δισ. ευρώ, ενώ με τη β' φάση στόχος των τραπεζών καθίσταται η μείωσή τους κατά επιπλέον 30 δισ. ευρώ. Όπως αναφέρεται στην έκθεση στους παραπάνω υπολογισμούς έχουν ενσωματωθεί τιτλοποιήσεις 16 δισ. ευρώ για τη β' φάση του «Σχεδίου Ηρακλής» με συνολικό κέρδος 2,6 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των προκλήσεων για το τραπεζικό σύστημα η χρηματιστηριακή υπογραμμίζει τις προοπτικές κερδών ανά μετοχή αλλά και των εσόδων από τόκους. Η Euroxx αναμένει ότι τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη για το 2020 θα φθάσουν στα 1,469 δισ. ευρώ (από 584 εκατ. προηγούμενη εκτίμηση) ενώ θα μειωθούν στο 1,285 δισ. ευρώ το 2021 (από 862 εκατ. ευρώ πριν) και στο 1,155 δισ. ευρώ το 2022 (από 1,321 δισ. ευρώ), με βασική αιτία αυτής της πορείας τη μείωση των εσόδων από τόκους. 

Η χρηματιστηριακή, όπως, προαναφέρθηκε διατηρεί την «υπέρβαρη» σύσταση για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, τονίζοντας, όμως, ότι βασικές της επιλογές παραμένουν οι Εθνική Τράπεζα και Eurobank. Αναφορικά με τις τιμές - στόχους πραγματοποιεί αναβάθμισή τους, με τη νέα τιμή - στόχο για την Εθνική Τράπεζα να τοποθετείται στα 3,40 ευρώ (από 2,50 ευρώ πριν), για την  Eurobank στα 0,88 ευρώ (από 0,75 ευρώ πριν), για την Alpha Bank στα 1,25 ευρώ (πριν 0,90 ευρώ) και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,45 ευρώ (από 1,55 ευρώ πριν). 

Οι νέες τιμές - στόχοι για τις τράπεζες

ETE, Eurobank, Alpha Bank, Peiraios, Euroxx
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Euroxx: Λειτουργική κερδοφορία για τις τράπεζες το δ' τρίμηνο

Αύξηση των εσόδων από τόκους και προμήθειες πέτυχαν οι τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ προσέλκυσαν νέες καταθέσεις και μείωσαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια σύμφωνα με τους στόχους τους.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Πρωταγωνίστριες οι τράπεζες στο ΧΑ, πέρασε στο «συν» ο Γ. Δείκτης

Πρώτες σε συναλλαγές και άνοδο οι τραπεζικές μετοχές, καθώς η αγορά αποτιμά τις αλλαγές για τον αναβαλλόμενο φόρο. Ξεπέρασε την αρχική αδυναμία ο Δείκτης, ελπίδες για ένατο συνεχές ανοδικό κλείσιμο.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Σε διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές από την ΑΜΚ της Alpha Bank

««Είναι μία ημέρα – ορόσημο για την Alpha Bank. Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς την πρώτη, αναπτυξιακού χαρακτήρα, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μετά το 2008», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, κ. Β. Ψάλτης.
Bank of America, BofA
ΑΓΟΡΕΣ

BofA: Στα ύψη οι τιμές στόχοι για τράπεζες, αισιοδοξία για NPE, κέρδη

Αύξηση 61% στην τιμή στόχο για την Alpha Bank και σύσταση αγοράς, διατηρείται το "buy" για Εθνική και Eurobank, περιθώρια ανόδου πάνω από 30%. Θετικές προβλέψεις για τη μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αύξηση των κερδών.