ΓΔ: 912.87 0.41% Τζίρος: 4.34 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:59:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Υπερδιπλασιάζει στα 13 ευρώ την τιμή – στόχο για τη ΔΕΗ η Euroxx

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή εταιρεία η μετοχή της ΔΕΗ έχει περιθώριο ανόδου 73% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, ενώ διατηρεί σταθερή τη σύσταση «overweight».

Στα 13 ευρώ από 5,50 ευρώ πριν αναβαθμίζει την τιμή – στόχο για τη ΔΕΗ η ελληνική χρηματιστηριακή Euroxx, διατηρώντας σταθερή τη σύσταση «overweight», καθώς τονίζει σε report της ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ έχει, ήδη, οδηγήσει σε σημαντικές βελτιώσεις για την επιχείρηση.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο στο επίπεδο των 7,5 ευρώ, ως εκ τούτου βάσει της εκτίμησης της Euroxx το περιθώριο ανόδου για τη μετοχή φθάνει στο 73%

Όπως αναφέρει η Euroxx αναφορικά με την ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναβάθμιση της τιμής - στόχου, το 2020 η μετοχή της ΔΕΗ ήταν μεταξύ αυτών που εμφάνισαν την καλύτερη πορεία για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έχοντας κέρδη περίπου 80%, ενώ κατόρθωσε να ξεπεράσει κατά 92% την απόδοση της ευρύτερης αγοράς. Επιπρόσθετα από την αρχή του έτους η μετοχή ενισχύεται 1% σε απόλυτους αριθμούς, ενώ τονίζεται ότι η ΔΕΗ διαπραγματεύτηκε με «αδικαιολόγητο» discount 44% σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές εταιρείες ενέργειας το 2020, ενώ για το διάστημα 2021 - 22 εκτιμάται ότι το αντίστοιχο discount μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 41  και 43%. 

Αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της εταιρείας η Euroxx εκτιμά ότι για το 2020 τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) θα εμφανίσουν αύξηση 175% σε ετήσια βάση φθάνοντας στα 918 εκατ. (όντας 9% υψηλότερα σε σύγκριση με την εκτίμηση της ΔΕΗ, η οποία έχει προβλέψει ότι θα διαμορφωθούν στα 900 εκατ. ευρώ).

Για το 2021 εκτιμάται ότι τα EBITDA θα παραμείνουν σταθερά ενώ για το θα φθάσουν στα 980 εκατ. ευρώ το 2022, Επίσης αναμένεται ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη του 2020 διαμορφώθηκαν στα 40 εκατ., με προοπτική να αυξηθούν στα 74 εκατ. φέτος και να φθάσουν στα 129 εκατ. το 2022. 

Στα θετικά για τη ΔΕΗ το γεγονός ότι συνεχίζεται χωρίς καθυστερήσεις το πρόγραμμα μείωσης της εξάρτησης από τον λιγνίτη αλλά και το γενικότερο business plan που έχει ανακοινώσει η επιχείρηση, με στόχο να καταστεί ένας πιο μικρός αλλά περισσότερο σύγχρονος όμιλος, ο οποίος όμως θα στραφεί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

DEH, DEI, Euroxx
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ