ΓΔ: 815.1 -0.24% Τζίρος: 78.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εμπορική συμφωνία και προσδοκίες μείωσης επιτοκίων οδηγούν σε νέο ρεκόρ τη Wall Street

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο δείκτης S&P 500, ξεπερνώντας αυτό του περασμένου Ιουλίου, με τους επενδυτές να αντιδρούν ιδιαίτερα θετικά στην προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας αλλά και στις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων από την FED εντός της εβδομάδας.

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο δείκτης S&P 500, ξεπερνώντας αυτό του περασμένου Ιουλίου, με τους επενδυτές να αντιδρούν ιδιαίτερα θετικά στην προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας αλλά και στις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων από την FED εντός της εβδομάδας.

Θετικά ήταν τα νέα και στην Ευρώπη μετά την νέα παράταση του Brexit που διασκέδασε τις ανησυχίες για τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις μιας «σκληρής» εξόδου.

Ο δείκτη S&P 500 έκλεισε στις 3.039,08 μονάδες ενισχυμένος κατά 16,53 μονάδες ή 0,55% ενώ ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 27.090,72 μονάδες κερδίζοντας 132,66 μονάδες ή με άνοδο 0,49%. Ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ έκλεισε στις 8.110,67 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο κατά 1,01%, μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό.

Το στοιχείο που αναπτερώνει την αισιοδοξία των επενδυτών είναι η διαφαινόμενη πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου, καθώς από την αμερικανική κυβέρνηση ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές «έχουν πλησιάσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για ορισμένα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Στόχος σε αυτή τη διαπραγμάτευση είναι να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία πριν τα μέσα Νοεμβρίου, που είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού, στην Χιλή.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ τροφοδοτήθηκε και από τις προσδοκίες για την μείωση των επιτοκίων από την FED τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως σημειώνουν οικονομικοί αναλυτές οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και η FED θεωρείται ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις κινήσεις άλλων κεντρικών τραπεζών.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις της αγοράς για την μείωση των αμερικανικών επιτοκίων θα είναι η τρίτη μείωση που πραγματοποιεί η FED την φετινή χρονιά.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί δεν φοβούνται τα ύψη οι αγορές και πώς θα αντιδράσει το ΧΑ

Το πρωτοφανές πλεόνασμα ρευστότητας εκτινάσσει όλο και υψηλότερα τις αποτιμήσεις των μετοχών. Η υστέρηση της ελληνικής χρηματιστηριακή αγοράς και οι προσδοκίες για επάνοδο σε ανοδική τροχιά.
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street παρά τα έκτροπα στην Ουάσιγκτον  

Σε υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκαν Dow Jones (+1,44%) και S&P 500 (+0,60%) ωστόσο τα εκτεταμένα επεισόδια στο Καπιτώλιο πίεσαν τις τιμές χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας. Στους Δημοκρατικούς ο έλεγχος της Γερουσίας.