ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Εμπορική συμφωνία και προσδοκίες μείωσης επιτοκίων οδηγούν σε νέο ρεκόρ τη Wall Street

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο δείκτης S&P 500, ξεπερνώντας αυτό του περασμένου Ιουλίου, με τους επενδυτές να αντιδρούν ιδιαίτερα θετικά στην προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας αλλά και στις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων από την FED εντός της εβδομάδας.

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο δείκτης S&P 500, ξεπερνώντας αυτό του περασμένου Ιουλίου, με τους επενδυτές να αντιδρούν ιδιαίτερα θετικά στην προοπτική μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας αλλά και στις προσδοκίες μείωσης των επιτοκίων από την FED εντός της εβδομάδας.

Θετικά ήταν τα νέα και στην Ευρώπη μετά την νέα παράταση του Brexit που διασκέδασε τις ανησυχίες για τον κίνδυνο και τις επιπτώσεις μιας «σκληρής» εξόδου.

Ο δείκτη S&P 500 έκλεισε στις 3.039,08 μονάδες ενισχυμένος κατά 16,53 μονάδες ή 0,55% ενώ ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 27.090,72 μονάδες κερδίζοντας 132,66 μονάδες ή με άνοδο 0,49%. Ο δείκτης των μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ έκλεισε στις 8.110,67 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο κατά 1,01%, μια ανάσα από το ιστορικό υψηλό.

Το στοιχείο που αναπτερώνει την αισιοδοξία των επενδυτών είναι η διαφαινόμενη πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον – Πεκίνου, καθώς από την αμερικανική κυβέρνηση ανακοινώθηκε ότι οι δύο πλευρές «έχουν πλησιάσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας για ορισμένα θέματα της διαπραγμάτευσης».

Στόχος σε αυτή τη διαπραγμάτευση είναι να υπάρξει μια πρώτη συμφωνία πριν τα μέσα Νοεμβρίου, που είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του Τραμπ με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τσινπίνγκ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας – Ειρηνικού, στην Χιλή.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον στις ΗΠΑ τροφοδοτήθηκε και από τις προσδοκίες για την μείωση των επιτοκίων από την FED τις αμέσως επόμενες ημέρες. Όπως σημειώνουν οικονομικοί αναλυτές οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο έχουν προχωρήσει σε χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης και η FED θεωρείται ότι έχει μείνει πίσω σε σχέση με τις κινήσεις άλλων κεντρικών τραπεζών.

Αν επαληθευτούν οι εκτιμήσεις της αγοράς για την μείωση των αμερικανικών επιτοκίων θα είναι η τρίτη μείωση που πραγματοποιεί η FED την φετινή χρονιά.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γραφήματα χρηματιστηρίου οθόνη
ΑΓΟΡΕΣ

Γιατί οι αγορές «αγνοούν» τον πόλεμο στο Ιράν και τη γεωπολιτική αστάθεια

Εν μέσω σφοδρής πολεμικής σύγκρουσης και με κλειστά τα στενά του Ορμούζ οι ευρωπαϊκές αγορές και η Wall Street κινούνται σε ιστορικά υψηλά. Γιατί όμως «αγνοούν» τη γεωπολιτική αστάθεια;
Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Επιφυλακτικότητα φέρνει η εύθραυστη εκεχειρία

Οι αμφιβολίες για συμφωνία ΗΠΑ - Ιράν αυξάνουν τη νευρικότητα στις αγορές, και τις τιμές πετρέλαιου. Αναμονή για τις σημερινές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και των μετοχικών αλλαγών στους δείκτες MSCI.