ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες «φρενάρουν» τις απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών περιορίζουν τις απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές ενώ παραμένουν οι ανησυχίες για το εμπόριο. Πτώση 5,67% για τη Deutsche Bank που ανακοίνωσε ζημίες για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.

Κατεύθυνση αναζητούσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς οι απώλειες λόγω της αβεβαιότητας για μια προσωρινή εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας περιορίστηκαν από το άλμα των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών ύστερα από τις συνομιλίες συγχώνευσης μεταξύ της Fiat Chrysler και του ομίλου PSA.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 στις 11:40 ώρα Ελλάδας ήταν στις 397.96 μονάδες παρουσιάζοντας πτώση -0.10%, ενώ νωρίτερα οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραφαν ενίσχυση κατά 1,2% στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν έξι μηνών.

Πτώση 0,24% στο Λονδίνο, 0,23% στον DAX 30, οριακή άνοδος 0,09% στο Παρίσι. 

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες συγχώνευσης με τη γαλλική ανταγωνίστρια PSA. Μια μεταξύ τους συμφωνία θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό κολοσσό. Οι μετοχές και των δύο εταιριών σημείωσαν νωρίτερα άνοδο μεταξύ 7% και 8%.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας επανήλθαν στο προσκήνιο αφού αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι μια συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών ίσως να μην ολοκληρωθεί εγκαίρως προκειμένου οι δύο χώρες να την υπογράψουν στη Χιλή τον επόμενο μήνα. Οι τεχνολογικές μετοχές που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο εμπόριο και οι μετοχές των εταιριών που σχετίζονται με εμπορεύματα κατέγραφαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των ευρωπαϊκών δεικτών.

Η Deutsche Bank σημειώνει πτώση 5,67% αφού ανακοίνωσε ζημίες για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, εν μέρει λόγω του κόστους για την αναδιάρθρωσή της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ