ΓΔ: 876.76 0.11% Τζίρος: 92.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
opap-tzogos-stoixima
Φώτο: ΟΠΑΠ

Pantelakis Sec.: «Ανθεκτικός» ο ΟΠΑΠ, στα 14 ευρώ η τιμή - στόχος

Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει ότι μπορεί με αξιοσημείωτη ταχύτητα να καλύπτει τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας στα μεγέθη του.

Την αντοχή του ΟΠΑΠ στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία αλλά και ταυτόχρονα την ικανότητά του να ανταποκριθεί άμεσα στην επανεκκίνηση της οικονομίας, τονίζει η Pantelakis Securies σε έκθεσή της για τον όμιλο, μετά και τη χθεσινή δημοσιοποίηση των μεγεθών του για το προηγούμενο έτος. 

Η ελληνική χρηματιστηριακή τοποθετεί την τιμή - στόχο για τη μετοχή στα 14 ευρώ, δηλαδή σημαντικά υψηλότερα από τα 11,53 ευρώ στο κλείσιμο της 31η Μαρτίου. Στα θετικά για τον ΟΠΑΠ το γεγονός ότι μείωσε σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα κατά το προηγούμενο έτος, ενώ ανακοίνωσε και την παροχή μερίσματος 0,45 ευρώ ανά μετοχή. 

Όπως τονίζει η Pantelakis και το α' τρίμηνο του 2021 ήταν δύσκολο για τον όμιλο καθώς τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ παρέμειναν κλειστά για το σύνολο Ιανουαρίου και Μαρτίου, ενώ επιτράπηκε η λειτουργία τους για περιορισμένο αριθμό ημερών τον Φεβρουάριο. Όμως, όπως όλα δείχνουν, υπάρχει ισχυρή προοπτική επαναλειτουργίας τους, το πιθανότερο στα τέλη Απριλίου, γεγονός που θα προσδώσει πολύ καλύτερες προοπτικές στο σύνολο των μεγεθών της εταιρείας. 

Την ίδια ώρα ο ΟΠΑΠ έχει αποδείξει ότι μπορεί να αυξήσει τις δραστηριότητές του σε σύντομο χρονικό διάστημα, όπως απέδειξε και στο γ' τρίμηνο του 2020, όταν πέτυχε τα έσοδά του ανά παιχνίδι (GGR) να επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν ενσκήψει η πανδημία του κορονοϊού. Παράλληλα αυτή τη στιγμή η μερισματική απόδοση μπορεί να κυμανθεί μεταξύ 12% και 13%. 

Καταλήγοντας η ελληνική χρηματιστηριακή τονίζει ότι στη σημερινή ενημέρωση των αναλυτών που θα πραγματοποιήσει η διοίκηση του ΟΠΑΠ η προσοχή θα επικεντρωθεί:

  • στην επίπτωση του lockdown στα μεγέθη του α' τριμήνου 2021, 
  • την πορεία των online δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και της Kaizen (πρώην Stoiximan), 
  • στις άμεσες ή παθητικές διαδικασίες διαιτησίας και 
  • τις προγραμματισμένες φορολογικές αλλαγές στα κέρδη αυτών που στοιχηματίζουν προκειμένου να στηριχθούν εγχώριοι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι. 
Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ