Φώτο: Shutterstock

Άνοδος των ευρωπαϊκών μετοχών στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Θετικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών, καθώς η άνοδος της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα διασκέδασε την ανησυχία για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα, καθώς η απρόσμενη ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας στην Κίνα περιόρισε τις ανησυχίες των επενδυτών αναφορικά με την -μη- πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας.

Στις 10:50 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,4%, ενώ λίγο νωρίτερα οι μετοχές των γερμανικών εταιριών με έκθεση στην Κίνα να ενισχύονται κατά 0,4%.

Η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα αναπτύχθηκε απρόσμενα με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2017, ενισχύοντας την αισιοδοξία για την πορεία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Την ίδια ώρα, άνοδο 0,28% καταγράφει το Λονδίνο, το Παρίσι ενισχύεται κατά 0,29%, η Φρανκφούρτη κινείται ανοδικά κατά 0,40% ενώ η Ζυρίχη σημειώνει οριακή άνοδο 0,9%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες κινήσεις στην Ευρώπη, εν μέσω αμφιβολιών για τα εμβόλια

Πολλοί επιστήμονες εξέφρασαν αμφιβολίες για την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων στο εμβόλιο Οξφόρδης - AstraZeneca. Η μετοχή της Banco Sabadell σημειώνει «βουτιά» 10% καθώς ακύρωσε τις διαπραγματεύσεις με την BBVA.