Φωτο: Shutterstock

Wall Street: Νέα ιστορικά ρεκόρ για S&P και NASDAQ

Τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οικονομικά στοιχεία στην Κίνα και οι θετικές εξλίξεις για την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας τροφοδότησαν το ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον για μετοχές.

Μς ισχυρή άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street ενώ ο S&P 500 και ο δείκτης μετοχών υψηλής τεχνολογίας NASDAQ σημείωσαν νέο ιστορικό ρεκόρ.

Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον τροφοδότησαν τα στοιχεία στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας ενώ θετική έκπληξη αποτέλεσαν τα στοιχεία για την κινεζική βιομηχανία τα οποία μείωσαν την ανησυχία για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. Την αισιοδοξία ενισχύουν και οι εξελίξεις στο μέτωπο της εμπορικής συμφωνίας, με τον πρόεδρο Τραμπ να εμφανίζεται νωρίτερα αισιόδοξος για την συμφωνία, ενώ πριν από λίγο το κινεζικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε συμφωνία μετά τη σημερινή διαπραγμάτευσης για την εμπορική συμφωνία.

Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,97% και έκλεισε στις 3.066,91 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, για τέταρτη φορά αυτή την εβδομάδα. Ο δείκτης NASDAQ επίσης σημείωσε νέο ρεκόρ και έκλεισε στις 8.367, 97 μονάδες με κέρδη 1,13% ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε στις 27.347,36 μονάδες κατά 1,11% ή 301,13 μονάδες.

Ευχάριστη έκπληξη για αναλυτές και επενδυτές αποτέλεσαν τα στοιχεία της βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα που σημείωσαν απροσδόκητη άνοδο τον Οκτώβριο διασκεδάζοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Νωρίτερα στην Ευρώπη, το χρηματιστήριο του Λονδίνου (FTSE 100) έκλεισε με άνοδο 0,75%, το Παρίσι (CAC 40) με +0,56% ενώ στη Γερμανία ο DAX 30 έκλεισε με κέρδη 0,73%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

us_election
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση δολαρίου, άνοδο μετοχών φέρνουν οι εκλογές στις ΗΠΑ

Η νίκη Μπάιντεν αποτελεί το βασικό σενάριο, σύμφωνα με την Ebury, και θα οδηγούσε σε κάμψη του δολαρίου και αύξηση επενδύσεων σε μετοχές. Απειλή για τις αγορές ενδεχόμενη αμφισβήτηση του αποτελέσματος.
ΑΓΟΡΕΣ

Διατήρηση της bull market αλλά όχι νέα ρεκόρ βλέπουν οι ειδικοί για τις μετοχές διεθνώς

Σύμφωνα με έρευνα του Reuters μεταξύ κορυφαίων διαχειριστών κεφαλαίων οι χρηματιστηριακοί δείκτες δεν θα κατορθώσουν να επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την πανδημία.