ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
Φωτο: Shutterstock

Οριακές διακυμάνσεις στις ευρωαγορές, απώλειες για τα futures της Wall

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να προχωρούν σε προσεκτικές κινήσεις. Απώλειες καταγράφουν τα futures της Wall Street, μετά τα ρεκόρ που καταγράφηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Εντός σχετικά περιορισμένης κλίμακας κινούνται στο ξεκίνημα της εβδομάδας οι ευρωπαϊκοί δείκτες, στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του επικεφαλής της Fed, ο οποίος υποστήριξε ότι η τράπεζα των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική για όσο είναι απαραίτητο.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 10.50, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX-600 διολισθαίνει κατά 0,21%, o DAX 30 στη Γερμανία διαπραγματεύεται 0,05% χαμηλότερα, ο CAC 40 στη Γαλλία σημειώνει απώλειες 0,02% και ο FTSE 100 στη Βρετανία κινείται κατά 0,05% υψηλότερα.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, είπε στο CBS 60 Minutes σε χθεσινή του συνέντευξη, ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «σημείο καμπής», με την ανάπτυξη και τις προσλήψεις να αναμένονται να αυξηθούν απότομα. Ο κ. Πάουελ υπογράμμισε ότι η δέσμευση της κεντρικής τράπεζας να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική της. Χαρακτηριστικά είπε:

«Νομίζω ότι είναι πολύ απίθανο να αυξήσουμε τα επιτόκια φέτος. Είμαι σε θέση να εγγυηθώ ότι η Fed θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικονομία για όσο διάστημα είναι απαραίτητο έτσι ώστε να επανέλθει η ανάκαμψη».

Ο επικεφαλής της Fed επεσήμανε ότι πρέπει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε όσους έχουν χαμηλότερο εισόδημα, ενώ ανέφερε ότι υπολείπονται ακόμη περίπου 9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, που πρέπει να ανακτηθούν.

Παράλληλα, τα καταστήματα στην Αγγλία, τα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια και οι κήποι των παμπ θα ξανανοίξουν από σήμερα, στο πλαίσιο αυτού που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιέγραψε ως «ένα μεγάλο βήμα» προς την ελευθερία από τους περιορισμούς της πανδημίας COVID-19.

Στα futures της Wall Street, Dow Jones και S&P 500 και Nasdaq καταγράφουν απώλειες από 0,13% έως 0,34%.

Οι μετοχές στην Ασία σημείωσαν απώλειες λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19 στη χώρα, ενώ ο δείκτης MSCI  Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας μειώθηκε περισσότερο από 1%. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 0,93%, ενώ την Ιαπωνία ο δείκτης  Nikkei είχε απώλειες 0,77%

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγορές Χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές

Ισχυρή άνοδο καταγράφει το ΧΑ που ενισχύεται κατά 1,82% στις 2.043,41 μονάδες υπεραποδίδοντας των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς ενισχύονται οι ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.
Χρηματιστηριακή κατάρρευση γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση στο άνοιγμα λόγω Μέσης Ανατολής

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν στην έναρξη των συναλλαγών, με τον STOXX 600 να καταγράφει απώλειες 0,2%, καθώς οι αγορές ανησυχούν για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια ανάπτυξη. Οι μετοχές ΜΜΕ υποχώρησαν 1,4%.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πτώση το Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Η χρηματιστηριακή αγορά υποχωρεί, παρά την αρχική άνοδο, ακολουθώντας τις ευρωπαϊκές αγορές λόγω αβεβαιότητας για διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν. Ο Γενικός Δείκτης χάνει 0,34%, στις 2.051,02 μονάδες, με συναλλαγές 180,57 εκατ. ευρώ.