ΓΔ: 792.79 0.17% Τζίρος: 5.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:13:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Αλλαγή του πλαισίου για τη λειτουργία των ΑΕΠΕΥ

Η Επιτροπή με επιστολή της προς τις ΑΕΠΕΥ τις καλεί να προσαρμοστούν πλήρως στο νέο πλαίσιο έως τις 26 Ιουνίου 2021, ημερομηνία κατά την οποία θα τεθεί σε ισχύ.

Την «εντολή» να υπάρξει προσαρμογή της λειτουργίας τους στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα εφαρμοστεί τονίζει με επιστολή της προς τις ΑΕΠΕΥ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. 

Στην επιστολή αναλύεται εκτενώς το νέο πλαίσιο που θα ισχύσει, ενώ τονίζει ότι η εταιρείες θα πρέπει να προχωρήσουν σε εκτιμήσεις για την αντίκτυπο που θα έχει η εφαρμογή του νέου πλαισίου προληπτικής εποπτείας στη διαμόρφωση αφενός του ύψους των απαιτούμενων ιδίων  κεφαλαίων για την αντιμετώπιση των κινδύνων στους οποίους εκτίθενται σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, και αφετέρου των προβλεπόμενων διαδικασιών και πολιτικών σε θέματα εταιρικής διακυβέρνησης προκειμένου να προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την συμμόρφωσή σας με τα οριζόμενα στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο κατά την 26η Ιουνίου 2021.

Επιπρόσθετα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς συμπληρώνει ότι «οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο σε αντίθεση με το υφιστάμενο τραπεζοκεντρικό, αναγνωρίζει τους ιδιαίτερους εγγενείς κινδύνους των δραστηριοτήτων μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων επενδύσεων τους οποίους καλούνται να αντιμετωπίζουν Επιπλέον, λαμβάνεται υπόψη το μέγεθος και η διασύνδεσή τους με άλλους χρηματοπιστωτικούς και οικονομικούς παράγοντες, προβλέποντας την παραμονή στο υφιστάμενο πλαίσιο προληπτικής εποπτείας βάσει του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 και της οδηγίας 2013/36/ΕΕ των μεγάλων επιχειρήσεων με υψηλή διασύνδεση με άλλους χρηματοπιστωτικούς και οικονομικούς παράγοντες. Επίσης, αναφέρονται τα ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα που έχουν ήδη καταρτιστεί
συμπληρωματικά του νέου θεσμικού πλαισίου
».

Σημειώνεται ότι για την ενσωμάτωση της Οδηγίας και την θέσπιση ρυθμίσεων για την εφαρμογή του Κανονισμού έχει συσταθεί νομοπαρασκευαστική επιτροπή οι εργασίες της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Η επιστολή της Επ. Κεφαλαιαγοράς προς της ΑΕΠΕΥ
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκαν τα δελτία των Alpha Trust και CPLP

Η Επ. Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου της Alpha Trust για τη δημόσια προσφορά έως 2.406.816 νέων μετοχών της, και της ναυτιλιακής του Β. Μαρινάκη για την εισαγωγή των 100.000 ομολογιών της με την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου.
ΑΓΟΡΕΣ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Εγκρίθηκe το δελτίο του ομολογιακού δανείου της Lamda

Επίσης, το ΔΣ της Επ. Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την εισαγωγή των μετοχών της Alpha Trust στην αγορά του ΧΑ καθώς και τη διαγραφή των μετοχών της ΝΙΚΑΣ και Καραμολέγκος από το ταμπλό έπειτα από αίτημα των εταιρειών.
ellaktor_office
ΑΓΟΡΕΣ

Ένωση Ελλήνων Επενδυτών: Πώς σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ελλάκτωρ

«Η πρόσφατη αναλυτική και πολύμηνη έρευνα της Ε.Κ., σχετικά με τις αγορές μετοχών της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τις τυχόν διαπραχθείσες μη σύννομες ενέργειες, είναι ένα αισιόδοξο δείγμα αναβάθμισης της Ε.Κ.», τονίζει η Ένωση.
ΑΓΟΡΕΣ

Πρόστιμα σε Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Στην Πειραιώς επιβλήθηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ για μη έγκαιρη δημοσιοποίηση προνομιακών πληροφοριών και στην Alpha Bank 10.000 ευρώ για πλημμελή τήρηση καταλόγου προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες.