ΓΔ: 900.65 -0.31% Τζίρος: 58.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metoxes, stocks, wall street, xrimatistirio
Φωτο: Pixabay

Πτώση στη Wall Street με «βύθιση» των μετοχών υψηλής τεχνολογίας

Ανησυχία αναλυτών για τα υψηλά επίπεδα αποτιμήσεων ενώ το κλίμα επιδεινώθηκε από τις δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών, Janet Yellen, για το ενδεχόμενο αύξηση των επιτοκίων.

Με μεγάλες απώλειες ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street με τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας να δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις. Στην αγορά επικράτησε μεγάλη νευρικότητα από νωρίς με πολλούς αναλυτές να επισημαίνουν ότι οι μετοχές έχουν ανέλθει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα τιμών προεξοφλώντας τα οφέλη της ανάκαμψης και δεν υπάρχει δυναμική για την περαιτέρω διατήρηση της ανοδικής πορείας. 

Παράλληλα το κλίμα επιδεινώθηκε από τις δηλώσεις της αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών, Janet Yellen, για το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων προκειμένου να προληφθεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 4149,96 μονάδες σημειώνοντας απώλειες -1,02%, ενώ, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας με τον δείκτη NASDAQ να υποχωρεί σε ποσοστό –2,22%. Ο Dow Jones έκλεισε στις 34.046 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση -0,20%

Λίγο νωρίτερα στις 19:17 ώρα Ελλάδας οι απώλειες του S&P 500 έφταναν το -1,18%, μια από τις μεγαλύτερες ημερήσιες πτώσης από τα μέσα Μαρτίου, ενώ οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας (NASDAQ) υποχωρούσε σε ποσοστό –2,57%. Ο Dow Jones σημείωνε απώλειες -0,49% και διαπραγματεύοντανι στις 33.946 μονάδες

Είχε προηγηθεί νωρίτερα μια ανεξήγητη απότομη πτώση των τιμών στα futures πτώση που μερίδα αναλυτών αποδίδει στην ένταση μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν, την επιβολή αυστηρότερου lockdown στη Σιγκαπούρη αλλά και σε ορισμένες εταιρικές ανακοινώσεις. Άλλοι αναφέρουν ότι οι τιμές των μετοχών βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα έχοντας προεξοφλήσει τα οφέλη της ανάκαμψης και είναι λογικό να βλέπουμε επιθετικές ρευστοποιήσεις κερδών.

Σημειώνεται ότι οι αγορές διεύρυναν λίγο τα κέρδη τους τις προηγούμενες ημέρες, στον απόηχο των θετικών εταιρικών ανακοινώσεων, ωστόσο όπως επισημαίνουν αναλυτές τα νέα δεν στάθηκαν ικανά να οδηγήσουν σε νέα ρεκόρ.

Το πτωτικό απότομα γύρισμα της Νέας Υόρκης είχε άμεσο αντίκτυπο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης DAX στη Γερμανία έκλεισε με απώλειες -2,49%, ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε σε ποσοστό -0,89% ενώ ο Euro Stoxx 50 έκλεισε με απώλειες -1,89%.

Στην αγορά εμπορευμάτων ο χρυσός σημειώνει μεγάλες απώλειες κατά -0,91% και διαπραγματεύεται στα 1.776,15 δολάρια ενώ η τιμή του πετρελαίου (Brent) σημειώνει άνοδο +1,54% και διαπραγματεύεται στα 68,74 δολάρια,

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν λειτουργεί ούτε σήμερα εξαιτίας της μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street στον απόηχο αρνητικών macro

Σε τροχιά ανάκαμψης ο κλάδος της υψηλής τεχνολογίας, ενώ ισχυρά κέρδη σημειώνει οι μετοχές ομίλων λιανικών πωλήσεων. Αρνητική επίδραση από την πτώση κατά 9,5% των ενάρξεων νέων κατοικιών στις ΗΠΑ.