ΓΔ: 882.77 0.83% Τζίρος: 40.69 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
terna-ananewsimes-aiolika-wind-renewables
Φώτο: ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα 18 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο η Wood

Σύμφωνα με τον χρηματοοικονομικό όμιλο η ελληνική εταιρεία θα έχει «επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021 - 2025».

Στα 18 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ο χρηματοοικονομικός όμιλος Wood, δηλαδή με δυνατότητα ενίσχυση κατά 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής. 

Όπως αναφέρεται στην έκθεση - η οποία αφορά το σύνολο των ελληνικών μετοχών, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να τοποθετείται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών (top picks) της Wood, ο όμιλος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα. 

Παράλληλα τονίζεται ότι παρά το πρόσφατο πρόβλημα στην αμερικανική αγορά ηλεκτρισμού, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ αποτελεί μία ελκυστική επενδυτική επιλογή χάρη στη συνέπεια εκτέλεσης του επενδυτικού της προγράμματος και τη λειτουργική κερδοφορία της.

Η Wood αναφέρει ότι «διατηρούμε τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και αυξάνουμε την τιμή στόχο από τα 17,6 ευρώ /μετοχή σε 18 ευρώ/μετοχή, υποδηλώνοντας αύξηση 52% σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής, παρόλο που η Terna Energy USΑ δεν περιλαμβάνεται πλέον στο μοντέλο μας.

Πιστεύουμε ότι η αγορά δεν έχει αφομοιώσει πλήρως το  επιπλέον 1GW ισχύος, για το οποίο έχει δεσμευτεί η εταιρεία.

Υπολογίζουμε επιπλέον 1.57GW εγκατεστημένη ισχύος στην Ελλάδα (με στόχο τα 3GW), κατά την περίοδο 2021-2025, με ένα χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα καθώς και έργα αντλησιοταμίευσης».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η ελληνική χρηματιστηριακή Euroxx, η οποία αύξησε την τιμή - στόχο στα 16,50 ευρώ από 15,80 ευρώ πριν, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: 

  • Είναι στην καλύτερη θέση για να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τις απαραίτητες προσθήκες χωρητικότητας που επιβάλλονται από τους στόχους της ΕΕ.
  • Δυναμική κερδοφορία που οδηγείται από την ανάπτυξη στην Ελλάδα, 6,8% ετήσια αύξηση EBITDA 2020-2024.
  • Γενναία χρηματική διανομή προς τους μετόχους της τάξης του 3,1%-4,1% για το 2020-2024, πολύ υψηλότερα από τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές.
  • Η μετοχή της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαπραγματεύεται με discount 23% σε όρους EV/EBITDA, σε σχέση με τους Ευρωπαίους ανταγωνιστές της.
  • Στόχος εγκατεστημένης ισχύος τα 3 GW, μέχρι το τέλος του 2025. 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ