ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Ήπιες διακυμάνσεις στις ευρωαγορές, αργία σε Wall Street και Λονδίνο

Σταθεροποιητικές οι τάσεις στην Ευρώπη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι αρκετά χαμηλό λόγω και της αργίας στη Wall Street, εν αναμονή και στοιχείων για τον πληθωρισμό.

Σε σταθεροποιητική πορεία κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με το ενδιαφέρον αλλά και τους όγκους συναλλαγών να αναμένονται ήπιοι με δεδομένη τη σημερινή αργία τόσο στη Wall Street όσο και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η Wall Street παραμένει κλειστεί λόγω της Memorial Day, ενώ το Λονδίνο λόγω τραπεζικής αργίας. 

Ήπια πτωτική κίνηση για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600, ο οποίος σημειώνει απώλειες μόλις 0,06%, με τον γερμανικό DAX 30 να υποχωρεί 0,2%, ενώ οριακά κέρδη 0,1% σημειώνει ο γαλλικός CAC 40. Διαφορετική πορεία ακολουθούν οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας καθώς ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται 0,18%, ενώ αντίθετα ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,17%. 

Το ενδιαφέρον στρέφεται και στις ανακοινώσεις για την πορεία του πληθωρισμού σε Γερμανία, Ισπανία και Ιταλία, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει ταλαιπωρήσει αρκετά τις διεθνείς αγορές, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι η ενίσχυσή του μπορεί να οδηγήσει τις κεντρικές τράπεζες σε αλλαγή νομισματικής πολιτικής. Πάντως κορυφαία στελέχη της Fed, καθώς στις ΗΠΑ εστιάζεται περισσότερο η ενίσχυση των πληθωριστικών πιέσεων έχουν τονίσει ότι η τράπεζα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε αλλαγή ούτε της επιτοκιακής της πολιτικής ούτε του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης. 

Σημαντικά τα κέρδη για την αγορά πετρελαίου με το brent να ενισχύεται 1,24% στα 69,57 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό σημειώνει κέρδη 1,28% στα 67,17 δολάρια. Ανοδική κίνηση και για την αγορά πολυτίμων μετάλλων, με τον χρυσό να έχει άνοδο 0,11% στα 1.907,45 δολάρια και τον άργυρο να κινείται 0,24% υψηλότερα στα 28 δολάρια. 

Μεικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, με τον ιαπωνικό Nikkei να υποχωρεί 0,99%, ενώ πτώση 0,05% σημείωσε ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Αντίθετα κέρδη 0,41% εμφάνισε ο κινεζικός Shanghai Composite. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ταμπλό χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο ΧΑ, κάτω από τις 2.600 μονάδες ο ΓΔ - Απώλειες και στην Ευρώπη

Ισχυρές πιέσεις δέχεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί 1,30% κάτω από τις 2.600 μονάδες, ενώ πτωτικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις τράπεζες να καταγράφουν σημαντικές απώλειες.
Στατιστικά μετοχών σε κόκκινο
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στο ΧΑ με πιέσεις στις τράπεζες – Αρνητικό και στις ευρωαγορές το κλίμα

Πτωτικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από δύο ανοδικές συνεδριάσεις, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,50%. Πιέσεις και στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω πετρελαίου και ομολόγων.
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ήπια άνοδος μετά τις ισχυρές απώλειες – Μικτά πρόσημα στην Ευρώπη

Ήπια ανοδικά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις δύο πτωτικές συνεδριάσεις, με τον Γενικό Δείκτη στο +0,55%, ενώ μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων σε Ισπανία και Γαλλία.