Φωτο: Shutterstock

Χωρίς αλλαγές για την Ελλάδα η αναθεώρηση του δείκτη MSCI

Χωρίς αλλαγές για τον ελληνικό δείκτη MSCI υψηλής κεφαλαιοποίησης ολοκληρώθηκε η τελευταία αναθεώρηση, ενώ εκροές 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να προκαλέσει από τις ελληνικές μετοχές η αύξηση στάθμισης μετοχών της Κίνας.

Αμέταβλητη έμεινε η σύνθεση του δείκτη MSCI Greece στην τελευταία αναθεώρηση, που θα τεθεί σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου. Πάντως, οι ελληνικές μετοχές θα έχουν καθαρές εκροές 20 εκατ. ευρώ από παθητικά κεφάλαια, που παρακολουθούν τους δείκτες MSCI, λόγω της αύξησης της στάθμισης μετοχών της Κίνας.

Οι οκτώ μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη MSCI Greece είναι: ΟΤΕ (ποσοστό συμμετοχής 20,26%), Alpha Bank (16,48%), Eurobank (14,64%), ΟΠΑΠ (13,52%), Jumbo (11,83%), Εθνική Τράπεζα (10,36%), Μotor Oil (8.37%) και Titan Cement International (4,55%).

Δύο μετοχές που είναι υποψήφιες για αναβάθμιση από το δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI στο δείκτη MSCI Greece είναι η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, που έχει σημειώσει άνοδο 257% από την αρχή του έτους και της Μυτιληναίος, που έχει ενισχυθεί κατά 35%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ