ΓΔ: 877.24 1.10% Τζίρος: 59.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Χωρίς αλλαγές για την Ελλάδα η αναθεώρηση του δείκτη MSCI

Χωρίς αλλαγές για τον ελληνικό δείκτη MSCI υψηλής κεφαλαιοποίησης ολοκληρώθηκε η τελευταία αναθεώρηση, ενώ εκροές 20 εκατ. ευρώ αναμένεται να προκαλέσει από τις ελληνικές μετοχές η αύξηση στάθμισης μετοχών της Κίνας.

Αμέταβλητη έμεινε η σύνθεση του δείκτη MSCI Greece στην τελευταία αναθεώρηση, που θα τεθεί σε εφαρμογή στις 26 Νοεμβρίου. Πάντως, οι ελληνικές μετοχές θα έχουν καθαρές εκροές 20 εκατ. ευρώ από παθητικά κεφάλαια, που παρακολουθούν τους δείκτες MSCI, λόγω της αύξησης της στάθμισης μετοχών της Κίνας.

Οι οκτώ μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη MSCI Greece είναι: ΟΤΕ (ποσοστό συμμετοχής 20,26%), Alpha Bank (16,48%), Eurobank (14,64%), ΟΠΑΠ (13,52%), Jumbo (11,83%), Εθνική Τράπεζα (10,36%), Μotor Oil (8.37%) και Titan Cement International (4,55%).

Δύο μετοχές που είναι υποψήφιες για αναβάθμιση από το δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI στο δείκτη MSCI Greece είναι η μετοχή της Τρ. Πειραιώς, που έχει σημειώσει άνοδο 257% από την αρχή του έτους και της Μυτιληναίος, που έχει ενισχυθεί κατά 35%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Νέες τοποθετήσεις στις τράπεζες έφεραν τον Δείκτη κοντά στις 880 μονάδες

Ανοδική πορεία σε συντονισμό με τις διεθνείς αγορές αλλά όχι με την ίδια ορμή. Ξεχώρισαν οι τράπεζες μετά την δημόσιευση ικανοποιητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. «Έβαλαν πλάτη» ΟΤΕ και Coca Cola HBC.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Απέφυγε τον πανικό το Χρηματιστήριο, μαζεύτηκαν οι αρχικές απώλειες

Η δήλωση του επικεφαλής της Moderna για την παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε τριγμούς στις διεθνείς αγορές, ενώ σταδιακά επανήλθε η ψυχραιμία. Στο 0,42% μειώθηκαν οι απώλειες του Γ. Δείκτη, πτώση 3,38% τον Νοέμβριο.