ΓΔ: 871.34 1.44% Τζίρος: 66.16 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bonds_corp
Πηγή: Shutterstock

Άντλησε 300 εκατ. η Sani-Ikos με ομόλογο, στο 5,625% το επιτόκιο

Το ομόλογο του ξενοδοχειακού ομίλου έχει εγγύηση ακίνητης περιουσίας. Η εταιρεία έχει βαθμολογηθεί με B- από τον οίκο Fitch.

Το ποσό των 300 εκατ. ευρώ άντλησε από τις αγορές ο ελληνικός ξενοδοχειακός όμιλος Sani-Ikos, μέσω έκδοσης ομολόγου διάρκειας 5,5 ετών, το οποίο είχε ως εγγύηση ακίνητα της εταιρείας διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων. 

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 5,625% από 5,75% που ήταν η αρχική καθοδήγηση, ενώ εκδότης του ήταν η εταιρεία Sani Ikos Fiancial Holdings με έδρα το Λουξεμβούργο.

Τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα της εταιρείας αλλά και χρηματοδοτήσει αναπτυξιακό πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί και αφορά την παρουσία του σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία. Συντονιστής της έκδοσης ήταν η Morgan Stanley ενώ συνδιαχειριστές οι Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρόσφατη έκθεσή του ο οίκος Fitch και με αφορμή την ομολογιακή έκδοση είχε δώσει στην εταιρεία αξιολόγηση Β- με σταθερές προοπτικές. Ο οίκος στην έκθεσή του αναφέρει ότι η εταιρεία έχει μία πολύ καλή θέση στην αγορά φιλοξενίας, αν και το μερίδιό της είναι μικρότερο σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές.

Προσθέτει ακόμη ότι η δραστηριοποίηση στον τομέα πολυτελών ξενοδοχείων δημιουργεί αρκετές ευκαιρίες για ταχύτερη ανάκαμψη στην μετά κορονοϊό περίοδο, αλλά ανησυχία προκαλεί το γεγονός της ύπαρξης υψηλής μόχλευσης. 

Όπως ακόμη αναφέρει η Fitch ο όμιλος σχεδιάζει να δημιουργήσει ακόμη τέσσερα ξενοδοχεία (δύο στην Ιβηρική Χερσόνησο και δύο στην Ελλάδα), στα οποία θα έχει την πλήρη κυριότητα. Η ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος θα αυξήσει τη συνολική δυναμικότητα στα 4.500 δωμάτια έως το 2025, ενώ το κόστος για την ολοκλήρωση υπολογίζεται ότι θα φθάσει στα 440 εκατ. ευρώ μεταξύ των ετών 2021 και 2024 και θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο ποσοστό μέσω έκδοσης χρέους. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Πειραιώς: Επενδυτική βαθμίδα προεξοφλεί η αγορά για τα ομόλογα της Ελλάδας

Με βάση την ανάλυση των CDS, που τιμολογούν καθημερινά τον κίνδυνο των ομολόγων, οι ελληνικοί τίτλοι κατατάσσονται από την αγορά στην επενδυτική βαθμίδα, παρότι δεν έχει γίνει αναβάθμιση από τους οίκους.
bonds-omologa-ekt
ΑΓΟΡΕΣ

Υποχώρησαν τα ομόλογα τον Σεπτέμβριο, διατηρείται χαμηλά το spread

Το spread παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα της τιμής που δικαιολογείται από τα θεμελιώδη της ελληνικής οικονομίας. Οι αγορές τιμολογούν συνέχεια στη στήριξη από την ΕΚΤ, όπως τονίζει η Τρ. Πειραιώς.
ΑΓΟΡΕΣ

Υψηλό 2μηνου για αποδόσεις ομολόγων και πτώση για μετοχές λόγω πληθωρισμού

Η διαμόρφωση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη στο 3% τον Αύγουστο σε συνδυασμό με δημοσίευμα που φέρει την ΕΚΤ έτοιμη να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο οδηγεί σε ράλι τις ομολογιακές αποδόσεις.