Ελληνικό Χρηματιστήριο

ΧΑ: Σε υποτονικούς ρυθμούς γύρω από τις 850 μονάδες

Σε υποτονικούς ρυθμούς κινείται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με μικρές μεταβολές γύρω από τα επίπεδα των 850 μονάδων.

Σε υποτονικό κλίμα πραγματοποιούνται οι συναλλαγές στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, με την αγορά να κινείται με μικρές μεταβολές στα επίπεδα των 850 μονάδων.

Στις 11.10 ο Γενικός Δείκτης καταγράφει μικρή άνοδο 0,15% και βρίσκεται στις 851,86 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να βρίσκεται στα 3,31 εκατ. Ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει μικρή πτώση 0,33% με την μετοχή της ΓΕΚ Τερνα να έχει άνοδο 1,76% και η Αεροπορία Αιγαίου 1,04% με τα ΕΛΠΕ να ακολουθούν με κέρδη 0,70%. Σε αρνητικό πρόσημο η Jumbo με πτώση 0,64%, και η Coca Cola με απώλειες 0,47%.

Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,74% με την μ,ετοχή της Eurobank να έχει πτώση 0,92%, η Τράπεζα Πειραιώς 0,73%, η Εθνική Τράπεζα 0,66% και η Attica Bank να ακολουθεί με απώλειες 0,57% και η Alpha 0,30%.

Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίηση σημειώνει ελάχιστη μεταβολή με πτώση 0,1% με την μετοχή της Ιντραλότ να ξεχωρίζει με κέρδη 2,67% και η Ιντρακόμ Συμμ με 1,39%, ενώ η Παπουτσάνης σημειώνει άνοδο 0,90%. Σε αρνητικό έδαφος η Ικτίνος με πτώση 7,08% και η Πλαστικά Θράκης με απώλειες 1,45% και η Τεχνική Ολυμπιακή με 1,22%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με απώλειες 2,8% ο Γενικός Δείκτης πέφτει κάτω από τις 560 μονάδες

Εντείνεται η ανησυχία των επενδυτών πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν θα παρουσιάσουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων του κορονοϊού με αποτέλεσμα το αρνητικό κλίμα των διεθνών αγορών να συμπαρασύρει και την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
ΑΓΟΡΕΣ

Σε πτωτική τροχιά το ΧΑ μετά την απογοήτευση από τη Σύνοδο Κορυφής

Πτωτική διάθεση στην χρηματιστηριακή αγορά που ακολουθεί το αρνητικό κλίμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι από την χθεσινοβραδινή ανεπιτυχή Σύνοδο Κορυφής.
ΑΓΟΡΕΣ

Χάθηκε το θετικό μομέντουμ, πτωτική πορεία για το ΧΑ

Εξανεμίστηκε το θετικό κλίμα που υπήρχε στην χρηματιστηριακή αγορά μετά την ανεπιτυχή χθεσινή Σύνοδο Κορυφής που έχει προκαλέσει ισχυρές αναταράξεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο σημερινό τους ξεκίνημα.