ΓΔ: 909.16 0.56% Τζίρος: 50.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Στα 14,80 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για ΔΕΗ η Eurobank Equities

Η μετοχή συνεχίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της ελληνικής χρηματιστηριακής, ενώ εκτιμάται ότι η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ θα οδηγήσει σε σημαντική απομόχλευση.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 14,80 ευρώ από 11,60 ευρώ πριν, προχωρά η Eurobank Equities, μετά την ολοκλήρωση πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο εξαγόρασε η Spear WTE Investments Sarl, μονάδα της Macquarie Infrastructure and Real Assets Group έναντι 2,112 δισ. ευρώ. Παράλληλα διατηρεί τη ΔΕΗ μεταξύ των κορυφαίων της επιλογών. 

Με δεδομένο το παραπάνω τίμημα η εταιρική αποτίμηση (enterprise value) για το 100% του ΔΕΔΔΗΕ διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4,3 δισ. Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή η πώληση της κερδοφόρας μονάδας αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα βραχυπρόθεσμο καταλύτη για τη μετοχή της ΔΕΗ και παράλληλα θα οδηγήσει σε μείωση της μόχλευσης. 

Παράλληλα οι υπόλοιπες μονάδες θα «δουν» τη μόχλευσή τους να υποχωρεί στο 1x των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετες ευκαιρίες για τον ισολογισμό του συνόλου της επιχείρησης τα επόμενα χρόνια.  Εκτιμάται ακόμη ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα κινηθεί υψηλότερα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντικατοπτρίσει: 

  • Την αξία πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ, 
  • Τη διαμόρφωση της αξίας των μονάδων παραγωγής/παροχής ενέργειας σε επίπεδα πιο κοντά στα αντίστοιχα που ισχύουν στην ΕΕ και 
  • Την ταχύτερη ανάπτυξη καθώς η ΔΕΗ επεκτείνει το «πράσινο» χαρτοφυλάκιό της. 

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης η Eurobank Equities εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA θα διαμορφωθούν φέτος στα 895,9 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθούν την επόμενη διετία, ενώ ανάλογη πορεία εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν και τα καθαρά κέρδη. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα όριά του το ράλι της μετοχής του ΟΤΕ εκτιμά η Eurobank Equities

Μετά την εφετινή ισχυρή άνοδο (+25%) η μετοχή διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα με τους ανταγωνιστικούς ομίλους της Ευρώπης. Οριακή αύξηση της τιμής στόχου (στα 16 από 15,8 ευρώ) και υποβάθμιση σύστασης σε «διακράτηση».
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα το 2022 για τον Όμιλο Fourlis

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή - στόχο στα 6,20 ευρώ και τη σύσταση «αγορά», τονίζοντας σημαντική συμβολή στην πορεία του ομίλου θα έχει τόσο η μονάδα Real Estate όσο και η δημιουργία νέων καταστημάτων ΙΚΕΑ.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δίκτυο ενέργειας σε τεντωμένο σκοινί: Τι συνέβη στο ΚΥΤ Κουμουνδούρου

Οι αστοχίες σε διαγωνισμό του ΑΔΜΗΕ που έχουν οδηγήσει το νευραλγικό κέντρο υπερυψηλής τάσης να λειτουργεί μόνο με τέσσερις αυτομετασχηματιστές. Ερωτηματικά για τη λειτουργία των συστημάτων επιτήρησης.