ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

Στα 14,80 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για ΔΕΗ η Eurobank Equities

Η μετοχή συνεχίζει να συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της ελληνικής χρηματιστηριακής, ενώ εκτιμάται ότι η πώληση του ΔΕΔΔΗΕ θα οδηγήσει σε σημαντική απομόχλευση.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της ΔΕΗ στα 14,80 ευρώ από 11,60 ευρώ πριν, προχωρά η Eurobank Equities, μετά την ολοκλήρωση πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο εξαγόρασε η Spear WTE Investments Sarl, μονάδα της Macquarie Infrastructure and Real Assets Group έναντι 2,112 δισ. ευρώ. Παράλληλα διατηρεί τη ΔΕΗ μεταξύ των κορυφαίων της επιλογών. 

Με δεδομένο το παραπάνω τίμημα η εταιρική αποτίμηση (enterprise value) για το 100% του ΔΕΔΔΗΕ διαμορφώνεται στο επίπεδο των 4,3 δισ. Σύμφωνα με την ελληνική χρηματιστηριακή η πώληση της κερδοφόρας μονάδας αναμένεται ότι θα αποτελέσει ένα βραχυπρόθεσμο καταλύτη για τη μετοχή της ΔΕΗ και παράλληλα θα οδηγήσει σε μείωση της μόχλευσης. 

Παράλληλα οι υπόλοιπες μονάδες θα «δουν» τη μόχλευσή τους να υποχωρεί στο 1x των κερδών προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, γεγονός που δημιουργεί επιπρόσθετες ευκαιρίες για τον ισολογισμό του συνόλου της επιχείρησης τα επόμενα χρόνια.  Εκτιμάται ακόμη ότι η μετοχή της ΔΕΗ θα κινηθεί υψηλότερα το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντικατοπτρίσει: 

  • Την αξία πώλησης του ΔΕΔΔΗΕ, 
  • Τη διαμόρφωση της αξίας των μονάδων παραγωγής/παροχής ενέργειας σε επίπεδα πιο κοντά στα αντίστοιχα που ισχύουν στην ΕΕ και 
  • Την ταχύτερη ανάπτυξη καθώς η ΔΕΗ επεκτείνει το «πράσινο» χαρτοφυλάκιό της. 

Αναφορικά με τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης η Eurobank Equities εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα EBITDA θα διαμορφωθούν φέτος στα 895,9 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθούν την επόμενη διετία, ενώ ανάλογη πορεία εκτιμάται ότι θα εμφανίσουν και τα καθαρά κέρδη. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Eq.: Αγοραστική ευκαιρία η μετοχή της ΔΕΗ, στα 14,50 ευρώ η τιμή - στόχος

Όπως σημειώνει η ελληνική χρηματιστηριακή η ΔΕΗ θα επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας της, διαθέτοντας τη δυνατότητα να «περάσει» το αυξημένο κόστος χονδρικής στους καταναλωτές, λόγω και των κρατικών επιδοτήσεων.
ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Finance: Στα 14 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για τη ΔΕΗ

Η στροφή στις ΑΠΕ αποτελεί το «κλειδί» για τον ουσιαστικό μετασχηματισμό της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα διαθέτει τα εχέγγυα για να επιτύχει τους στόχους κερδοφορίας που έχει θέσει η διοίκησή της, σημειώνει η χρηματιστηριακή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο άγνωστος πόλεμος για την είσοδο της ΔΕΗ στις τηλεπικοινωνίες

Το παρασκήνιο του διαγωνισμού για τα δίκτυα υπερυψηλών ταχυτήτων. Η παρέμβαση από τη διοίκηση της ΔΕΗ με αίτημα αναβολής, η απόφαση του Μαξίμου να προχωρήσει η διαδικασία και οι διχογνωμίες στην κυβέρνηση.