ΓΔ: 913.36 -0.16% Τζίρος: 73.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στο -0,41% διαμορφώθηκε το επιτόκιο στη δημοπρασία 6μηνων εντόκων

Το Δημόσιο άντλησε το ποσό των 625 εκατ. ευρώ, ενώ σημειώθηκε υπερκάλυψη κατά 1,83 φορές καθώς υποβλήθηκαν προσφορές η αξία των οποίων ξεπέρασε το 1,1 δισ. ευρώ.

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων ύψους 625 εκατομμυρίων ευρώ διενήργησε σήμερα ο ΟΔΔΗΧ, με την απόδοση να διαμορφώνεται στο -0,41%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1.144 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,83 φορές. Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη δημοπρασία που είχε γίνει στα τέλη Αυγούστου το επιτόκιο είχε διαμορφωθεί στο -0,39%. 

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου  2021.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους  του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 187,5 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου  2021, στις 12μ.μ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Oikonomia, Economy, Ellada, Euro, Evro
ΑΓΟΡΕΣ

Για έξοδο στις αγορές προετοιμάζεται το υπουργείο Οικονομικών

Η Fitch σε πρόσφατη ανάλυσή της υποστήριξε ότι η τελευταία απόφαση της ΕΚΤ, για τη συνέχιση των αγορών ελληνικών ομολόγων έως το 2024, στηρίζει σημαντικά την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας.
ΑΓΟΡΕΣ

Επιτυχία στην ανταλλαγή ομολόγων με συμμετοχή τίτλων αξίας 2,9 δισ.

Διευρύνονται ισόποσα οι «νέες εκδόσεις ομολόγων» δημιουργώντας έτσι «χώρο» στην ΕΚΤ να αγοράσει ακόμη περισσότερα ομόλογα, τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο, οπότε και ολοκληρώνεται το πρόγραμμα πανδημίας (ΡΕΡΡ).
Bonds, Omologa, EU, Evropaiki Enosi
ΑΓΟΡΕΣ

Μεγάλη συμμετοχή στο swap ομολόγων, σημαντική πτώση των αποδόσεων

Ομόλογα του PSI αξίας άνω των 2,9 δισ. ευρώ θα ανταλλάξει με νέα ο ΟΔΔΗΧ, βελτιώνοντας τη ρευστότητα στην αγορά και επιτυγχάνοντας επιμήκυνση της διάρκειας του χρέους. Χαμηλότερα οι αποδόσεις των κρατικών τίτλων.