ΓΔ: 779.68 -3.21% Τζίρος: 80.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bonds-omologa-ekt
Φώτο: Shutterstock

Περιμένοντας την ΕΚΤ, υποχωρεί το περιθώριο των ελληνικών ομολόγων

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει να θέσει σε κίνηση το σχέδιό της για την απόσυρση των έκτακτων μέτρων.

Στάση αναμονής κράτησαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ ακολουθεί η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ όπου αναμένεται να ληφθούν μέτρα και πιθανόν να εγκριθεί η έκδοση νέου ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της απρόβλεπτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην οικονομία εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Πάντως οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καθυστερήσει να θέσει σε κίνηση το σχέδιό της για την απόσυρση των έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας, που είχε θέσει σε εφαρμογή προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικοί κραδασμοί που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού πριν από περίπου δύο χρόνια.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων και πιο συγκεκριμένα στο ΗΔΑΤ, δεν καταγράφηκαν συναλλαγές. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 2,38% από 2,37% χθες, έναντι 0,2% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,18% από 2,45% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος συνεχίζει να κινείται ανοδικά το δολάριο, το οποίο διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ νωρίς το απόγευμα στα 1,087 δολ από το επίπεδο των 1,1082 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0993 δολ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχής πίεση στα ελληνικά 10ετή ομόλογα, πλησιάζει το 4,7% η απόδοση

Αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ και ασάφεια για τη στήριξη των υπερχρεωμένων οικονομιών φέρνουν μαζικές ρευστοποιήσεις ομολόγων. Κοντά στο κρίσιμο όριο του 2,5% το spread των ιταλικών 10ετών ομολόγων.
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στα ομόλογα μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της ΕΚΤ

Τα νέο κύμα ανόδου των τιμών που πυροδοτήθηκε από την ΕΚΤ οδήγησε στην εγχώρια αγορά την απόδοση του 10ετούς ομολόγου στο 0,65% από 0,69% που κυμαίνονταν χθες, του 5ετούς στο 0,027% από 0,032% και του 15ετούς στο 0,885% από 0,886%.