ΓΔ: 1447.4 0.03% Τζίρος: 2.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:46:41 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bonds, omologa
Φωτο: Shutterstock

Στις αγορές με επανέκδοση ομολόγου βγαίνει την Τετάρτη το Δημόσιο

Η διάρκεια του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα (24/1) θα προχωρήσει σε έκδοση Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.

Εν αναμονή της δημοπρασίας της Τετάρτης 17 Ιανουαρίου κινείται η δευτερογενής αγορά ομολόγων.

Το Ελληνικό Δημόσιο «θα βγει στις αγορές» για την επανέκδοση ομολόγου, η διάρκεια του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, ενώ την επόμενη εβδομάδα (24/1) θα προχωρήσει σε έκδοση Εντόκων Γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.

Οι εκδόσεις πραγματοποιούνται εν μέσω δηλώσεων από τους λεγόμενους ιέρακες της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας για το «πάγωμα» των επιτοκίων το 2024, παρόλο που η αγορά ήδη έχει τιμολογήσει τέσσερεις μειώσεις εντός του έτους, οι οποίες αντιστοιχούν σε μία σωρευτική μείωση κατά 1,5%.

Ο Αυστριακός Κεντρικός Τράπεζίτης Ρόμπερτ Χόλτσμαν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν πρέπει να βασιζόμαστε καθόλου σε μείωση των επιτοκίων το 2024».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Joachim Nagel δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι είναι πολύ νωρίς για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να συζητήσει τη μείωση των επιτοκίων, επειδή ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός,

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 66 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 33 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,30% έναντι 2,19% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,11.

Στην αγορά συναλλάγματος σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ δολάριου, καθώς το ευρωπαικό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0946 δολ. από το επίπεδο των 1,0948 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Omologa, bonds
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις αγορές βγαίνει το Ελληνικό Δημόσιο με την επανέκδοση 10ετούς ομολόγου

Η δημοπρασία πραγματοποιείται σε θετικό κλίμα καθώς στη δευτερογενή αγορά καταγράφεται επενδυτικό ενδιαφέρον με αποτέλεσμα οι τιμές των ομολόγων κινούνται ανοδικά, και οι αποδόσεις τους να υποχωρούν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπουργείο Οικονομικών: Νέα έκδοση εντόκων γραμματίων του Δημοσίου

Παρά την αβεβαιότητα που προκαλεί η κλιμακούμενη κρίση στη Μέση Ανατολή και οι επακόλουθες αρνητικές συνέπειες στο μέτωπο του πληθωρισμού, αρραγές παραμένει το μέτωπο που πιέζει για μείωση των επιτοκίων στο εσωτερικό της ΕΚΤ.