Φώτο: Shutterstock

Σε θετικό έδαφος κινούνταν οι ευρωπαϊκές μετοχές

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο άνοιγμα των συναλλαγών λόγω των κερδών των μετοχών τεχνολογίας και των ενθαρρυντικών στοιχείων για τον τομέα υπηρεσιών στην Κίνα.

Άνοδο σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών, ύστερα από τέσσερις πτωτικές συνεδριάσεις καθώς τα κέρδη των μετοχών τεχνολογίας και τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών στην Κίνα αντιστάθμισαν τις ανησυχίες αναφορικά με την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Στις 10:12 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,2%, αφού υποχώρησε χθες σε χαμηλό μηνός ύστερα από τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου ότι η εμπορική συμφωνία με την Κίνα ίσως θα πρέπει να περιμένει έως μετά τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2020.

Οι γερμανικές μετοχές ενισχύθηκαν κατά 0,2%. Οι μετοχές των εταιριών ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, όπως της Infineon Technologies και της STMicroelectronics, κατέγραψαν άνοδο ύστερα από τις θετικές προβλέψεις για την κερδοφορία της από την αμερικανική Microchip Technology.

Η μετοχή της Airbus σημείωσε άνοδο 0,6% αφού εξασφάλισε παραγγελία από την αμερικανική αεροπορική εταιρία United Airlines.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ισχυρή άνοδος σε UBS και Logitech

Νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ανακοινώνουν μια - μια οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει ξεκαθαρίσει στις ΗΠΑ αν ένα νομοσχέδιο θα είναι δυνατό να ψηφιστεί πριν τις εκλογές.