ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes, Wall Street
Φωτο: Shutterstock

Γύρισε σε θετικά πρόσημα η Wall Street με ώθηση από Microsoft, Visa

Τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Microsoft οδήγησαν σε ανάκαμψη την τεχνολογία, ενώ την αγορά υποστήριξε και η άνοδος της Visa. Ισχυρή πίεση στην Boeing μετά την υστέρηση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση μετά τη χθεσινή «βουτιά», καθώς τα ισχυρά κέρδη της Microsoft αντισταθμίστηκαν από την αδυναμία της Alphabet και της Boeing.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,19% ή 61,75 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,21% ή 8,76 μονάδες ο Nasdaq έκλεισε με οριακές απώλειες, 0,01%.

Η Alphabet και η Microsoft εγκαινίασαν τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες. Όπως σημειώνει το investing.com ήταν τα τριμηνιαία αποτελέσματα της τελευταίας που βοήθησαν να σταθεροποιηθεί το επενδυτικό κλίμα για τις τεχνολογικές μετοχές.

Η Microsoft σημείωσε άνοδο άνω του 4% μετά την αναφορά οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις προβλέψεις για τα έσοδα και την κερδοφορία, χάρη στην ισχυρή ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στο cloud.

«Η βασική μέτρηση που κινεί τη μετοχή, τα έσοδα του Azure Cloud, επιταχύνθηκαν σε ρυθμό αύξησης 49%, που ήταν και ο ταχύτερος ρυθμός από το 4ο τρίμηνο του 2020», ανέφερε η Oppenheimer.

Η Alphabet, μητρική του Google, εν τω μεταξύ υποχώρησε περισσότερο από 3% αφού ο τεχνολογικός γίγαντας ανέφερε κέρδη πρώτου τριμήνου χαμηλότερα από τις προβλέψεις, εξαιτίας της ασθενέστερης από την αναμενόμενη ανάπτυξη του YouTube.

«Η δεύτερη συνεχόμενη αστοχία του YouTube ήταν το κύριο πρόβλημα», ανέφερε η RBC, καθώς η πλατφόρμα streaming της Alphabet ανταγωνίζεται το TikTok.

Η Meta Platforms, η μητρική εταιρεία του Facebook, αναμενόταν να ανακοινώσει μετά το κλείσιμο των συναλλαγών τα δικά της οικονομικά αποτελέσματα. 

Οι μετοχές ημιαγωγών δυσκολεύτηκαν να γίνουν θετικές, επιβαρυνόμενες από την ολίσθηση των μετοχών της Texas Instruments. Ο κατασκευαστής τσιπ υποχώρησε περισσότερο από 2%, καθώς τα καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματά του αντισταθμίστηκαν από ασθενέστερη καθοδήγηση, επειδή οι περιορισμοί Covid στην Κίνα αναμένεται να επιβραδύνουν την ανάπτυξη.

Οι κατασκευαστές chip θα παραμείνουν στο προσκήνιο, καθώς η Qualcomm εκτινάχθηκε περισσότερο από 5% κατά τις συναλλαγές μετά την κανονική λειτουργία της αγοράς, αφού ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα και προχώρησε σε αισιόδοξες προβλέψεις.   

Πέρα από την τεχνολογία, η Boeing σημείωσε πτώση άνω του 7%, μετά την αναφορά αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις. Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών ανέφερε ότι θα σταματήσει την παραγωγή αεροσκαφών της σειράς 777, με τις παραδόσεις να μην αναμένεται να ξεκινήσουν μέχρι το 2025.

Η Visa εν τω μεταξύ, έπαιξε επίσης ρόλο στην ανάκαμψη της ευρύτερης αγοράς αφού η εταιρεία πληρωμών ανέφερε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία αποτελέσματα και δήλωσε ότι αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη καθώς οι δαπάνες για ταξίδια επιταχύνονται.

Η ενέργεια κατέγραψε κέρδη καθώς οι τιμές του πετρελαίου κάλυψαν τις απώλειες, παρά τον αντίκτυπο της ισχύος του δολαρίου και τις ανησυχίες για τη ζήτηση μετά την άνοδο των κρουσμάτων Covid-19 στην Κίνα.

Οι τιμές του πετρελαίου βοηθήθηκαν επίσης από τα στοιχεία που δείχνουν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν  πάνω από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

Η Valero Energy, η APA και η Devon Energy ήταν μεταξύ των κορυφαίων κερδισμένων στον ενεργειακό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ο φόβος για ύφεση οδηγεί σε bear market ευρωπαϊκές αγορές και Dow Jones

Στο χαμηλότερο σημείο από τον Δεκέμβριο του 2020 έκλεισε ο Stoxx 600 με τις απώλειες από την αρχή του χρόνου να φτάνουν το 21%. Για τέταρτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα οδεύει και η Wall Street, με τον Dow Jones να πέφτει κάτω από τις 30.000 μονάδες.
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets, Wall Street
ΑΓΟΡΕΣ

«Βουτιά» της Wall Street μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, στο -3% ο Nasdaq

Επιστροφή των φόβων για περισσότερο επιθετικές αυξήσεις από τη Fed και για μεγαλύτερο διάστημα προκάλεσε η διαμόρφωση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Αύγουστο υψηλότερα των εκτιμήσεων των αγορών.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την κατανάλωση

Μετριάζουν τους φόβους για ύφεση τα στοιχεία που έδειξαν ισχυρή αύξηση της κατανάλωσης. Ώθηση στον τραπεζικό κλάδο από τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Citigroup. Αγοραστές στην τεχνολογία, ξεχώρισαν Amazon και Meta.