ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο
Φώτο: Shutterstock

«Μουδιασμένες» οι ευρωπαϊκές αγορές ενόψει εξελίξεων

Επιφυλακτική στάση κρατάνε οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, ενόψει της ανακοίνωσης της Fed για τα επιτόκια, τις εκλογές στη Βρετανία αλλά και τις εξελίξεις στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας.

Σταθεροποιητικές τάσεις παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που οι επενδυτές κρατάνε στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα γίνει γνωστή η απόφαση της Fed για τα επιτόκια, τα οποία αναμένεται να διατηρηθούν σταθερά, ενώ σε λίγες ώρες ανοίγουν και οι κάλπες στη Μεγάλη Βρετανία.

Ακόμα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 15 Δεκεμβρίου εκπνέει η προθεσμία προκειμένου να αποφασίσουν οι ΗΠΑ την επιβολή ή όχι περαιτέρω δασμών σε κινεζικά προϊόντα.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,14%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,14%, στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί κατά 0,19%. Οριακή πτώση σε Μιλάνο, μικρή άνοδος σε Μαδρίτη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,18% στις 404.61 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.