ΓΔ: 1280.11 0.39% Τζίρος: 65.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
Πηγή: Shutterstock

Οι πιέσεις ανέβασαν στο 4,27% την απόδοση του 10ετους ομολόγου

Kαταγράφηκαν συναλλαγές 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Ελαφρώς ανοδικά κινείται νωρίς το απόγευμα το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις με αποτέλεσμα να διευρυνθεί περαιτέρω το περιθώριο έναντι των γερμανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,27% από 4,22% χθες έναντι 1,49% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,73% από 2,65% χθες.

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 26 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς, ενώ στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται νωρίς το απόγευμα το ευρώ, παρά τα σχετικώς ευνοϊκά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για την αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα τον Αύγουστο προστέθηκαν 315.000 νέες θέσεις εργασίας, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις. Ωστόσο το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε στο 3,7%. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,004 δολ από τα 1,002 δολ. που άνοιξε η αγορά. Η ενδεικτική τιμή που για την ισοτιμία ευρώ/δολ που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 0,0993 δολ.

Στην κρίσιμη σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ την ερχόμενη Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της αγοράς, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις προς την Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε μία σημαντική - κατά 0,75%- αύξηση του βασικού της επιτοκίου.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα το πρακτορείο Reuters περίπου οι μισοί από τους οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, απάντησαν ότι αναμένουν αύξηση του επιτοκίου κατά 0,75%.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει ήδη αυξήσει κατά 75 μονάδες βάσης τα επιτόκια και η Τράπεζα του Καναδά αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 100 μονάδες (1%) βάσης τον Ιούλιο Σημειώνεται ότι στο Συνέδριο που διοργάνωσε η FED στο Jackson Hole του Wyoming οι τα μέλη της ΕΚΤ που συμμετείχαν σε αυτό, ζήτησαν αποφασιστική και ταχεία δράση για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, καθιστώντας σαφές ότι η επιλογή στη συνεδρίαση πολιτικής της επόμενης εβδομάδας θα είναι αύξηση των επιτοκίων μεταξύ 50 και 75 μονάδες βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της ΕΚΤ να αυξήσει κατά 0,5% το βασικό της επιτόκιο ξάφνιασε την αγορά καθώς η κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης μέχρι τότε είχε συνηθίσει σε πιο περιορισμένες μεταβολές των επιτοκίων.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τρ. Πειραιώς: Έκλεισε το βιβλίο για το ομόλογο με προσφορές άνω των 1,7 δισ.

Στο 6,75% υποχώρησε το επιτόκιο, έναντι αρχικής καθοδήγησης για 7,125%, με την τράπεζα να αντλεί το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, από τον τίτλο ο οποίος είναι 6ετής και δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος (6NC5).
ΑΓΟΡΕΣ

Τρ. Πειραιώς: Άνω των 1,6 δισ. οι προσφορές για το senior ομόλογο

Υποχωρεί στο 6,875% το επιτόκιο, λόγω της ισχυρής ζήτησης, με την τράπεζα να στοχεύει στη συγκέντρωση ποσού 500 εκατ., ενώ πρόκειται για εξαετή τίτλο, που δεν μπορεί να ανακληθεί πριν το πέμπτο έτος (6NC5).