ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Η Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση της Quant σε «2+» για τα καταναλωτικά

H Quant παραμένει η μόνη αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον Διεθνή Οίκο αξιολόγησης και συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Αναβάθμισε την αξιολόγηση της QQuant Master Service ("Quant"), ο Διεθνής Οίκος Αξιολόγησης Fitch Ratings στις 24 Οκτωβρίου 2022, σε «2+», από «2», αναφορικά με τη διαχείριση των καταναλωτικών δανείων και διατήρησε σε «2» με θετική προοπτική τη διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων. Η βαθμολογική κλίμακα ξεκινά από το «1», που αντιστοιχεί στην καλύτερη αξιολόγηση, έως το «5», που αποτελεί τη χαμηλότερη. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Quant παραμένει η μόνη αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων (Servicer) στην Ελλάδα που έχει αξιολογηθεί από τον Διεθνή Οίκο αξιολόγησης και συγκαταλέγεται σύμφωνα με την ανάλυση της Fitch Ratings, ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Η αναβάθμιση αυτή, αντικατοπτρίζει τη στρατηγική ανάπτυξη της Quant και την επίτευξη των επιχειρηματικών της στόχων καθώς και την εφαρμογή μίας πιο αποτελεσματικής διαχείρισης των χαρτοφυλακίων της. Κατά τον Οίκο Αξιολόγησης, η Quant εφαρμόζει μία πολύ αποτελεσματική μεθοδολογία παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των επιχειρηματικών σχεδίων, χρησιμοποιώντας σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα αναφοράς απόδοσης χαρτοφυλακίων με τα οποία εξασφαλίζεται η επίτευξη των στόχων ανάκτησης κεφαλαίων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Quant στοχεύει στην αποτελεσματική διαχείριση χαρτοφυλακίων ιδιωτών και επιχειρήσεων με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Η έμπειρη ομάδα των ανθρώπων της Quant αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής και σύνθετα μοντέλα ανάλυσης προκειμένου να παρέχει καινοτόμες, ευέλικτες και βιώσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση των επισφαλειών προσαρμοσμένες στην πραγματική οικονομική κατάσταση των οφειλετών και διευκολύνοντας τα μελλοντικά τους σχέδια. Κρίνεται σκόπιμο να τονιστεί ότι παραπάνω από το 80% των λύσεων που προσφέρονται, είναι συναινετικές καθώς η διαφάνεια, η ακεραιότητα και η ανθρωποκεντρική προσέγγιση βρίσκονται στον πυρήνα της στρατηγικής της Quant

Από την προηγούμενη αξιολόγηση της FITCH το 2021, η Quant κατάφερε να αυξήσει τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιά της (ΑUM) κατά 15% σε 12,6 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου 2022. Η αύξηση προήλθε από νέους πελάτες με τους οποίους η Quant υπέγραψε συμβάσεις διαχείρισης.

Επιπρόσθετα, η Quant ισχυροποίησε την εταιρική διακυβέρνηση με την συνεχή αναβάθμιση των τμημάτων audit, compliance/AML, ενώ παράλληλα προέβη σε συνεχείς τεχνολογικές βελτιώσεις και αυτοματισμούς διαδικασιών. 

Ταυτόχρονα η Quant επένδυσε στο αυξανόμενο ανθρώπινο δυναμικό, χρησιμοποιώντας συστήματα αξιολόγησης και επιβράβευσης της απόδοσής του, βελτιώνοντας τον χώρο και τον τρόπο εργασίας, ενώ παράλληλα συστηματοποίησε και τα προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Όμιλος Qualco, του οποίου η Quant αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, πρόσφατα πιστοποιήθηκε ως «Great Place to Work».

H Quant συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία επενδύοντας συνεχώς στους ανθρώπους της, στις τεχνολογικές υποδομές και στις διαδικασίες της, στοχεύοντας σε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Fitch: Μικρή η επίπτωση για ΔΕΗ από τη χαμηλότερη επίδοση στο πράσινο ομόλογο

Η ΔΕΗ είχε δεσμευθεί για μείωση των εκπομπών αερίων κατά 40%, στο πλαίσιο της έκδοσης πράσινου ομολόγου, αλλά λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης χρήσης λιγνίτη η μείωση ήταν 36%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση της QQuant Master Servicer

Κατά τον οίκο αξιολόγησης, η Quant εφαρμόζει μία πολύ αποτελεσματική μεθοδολογία παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των επιχειρηματικών σχεδίων, χρησιμοποιώντας σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα αναφοράς απόδοσης χαρτοφυλακίων.
Oikonomia, Economy, Ellada, Euro, Evro
ΑΓΟΡΕΣ

Για έξοδο στις αγορές προετοιμάζεται το υπουργείο Οικονομικών

Η Fitch σε πρόσφατη ανάλυσή της υποστήριξε ότι η τελευταία απόφαση της ΕΚΤ, για τη συνέχιση των αγορών ελληνικών ομολόγων έως το 2024, στηρίζει σημαντικά την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της χώρας.