ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρηματιστήριο
Φωτο: Shutterstock

Ρευστοποιούν τα κέρδη τους οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μετά το ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών, πτωτική πορεία επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν συγκεκριμένα στοιχεία της ενδιάμεσης εμπορικής συμφωνίας μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Σε πτωτική πορεία βρίσκονται σήμερα στο ξεκίνημα τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από μία σειρά ανοδικών ρεκόρ που τροφοδοτήθηκαν από τη μείωση των φόβων για παγκόσμια ύφεση και την αισιοδοξία για εμπορική εκεχειρία μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τους επενδυτές να αναζητούν τώρα συγκεκριμένα στοιχεία για τη συμφωνία της πρώτης φάσης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν την ανοδική τάση των άλλων χρηματιστηρίων του κόσμου τον Δεκέμβριο, καθώς οι επενδυτές χαιρέτισαν την αρχική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Ωστόσο, ενώ απομένουν μόλις δύο ημέρες για να τελειώσει η δεκαετία, αναμένονται λίγες επικαιροποιήσεις όσον αφορά τις λεπτομέρειες της συμφωνίας της πρώτης φάσης, κάτι που δεν δίνει κίνητρο για μία σημαντική μεταβολή των μετοχών από τα σημερινά επίπεδά τους.

Στις 11:40 ώρα Έλλαδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης ) μετά το κλείσιμο την Παρασκευή κοντά στο υψηλότερο επίπεδό του, σημειώνει πτώση 0,38% στις 418,16 μονάδες. Οι μετοχές του κλάδου υγείας και των εταιρειών κοινής ωφέλειας - που θεωρούνται γενικά αμυντικές - σημείωσαν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,23% στις 7.624 μονάδες ενώ ο DAX στην Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,54% στις 13.263 μονάδες με τον CAC 40 στο Παρίσι να βρίσκεται στις 6.024 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 0,21%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης σημειώνει πτώση 0,29% στις 9.671 μονάδες ενώ ο δείκτης ΜΙΒ του Μιλάνου καταγράψει απώλειες 0,30% στις 23.687 μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πτώση χρηματιστηρίου
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών υπό το αρνητικό κλίμα σε Ευρώπη και Wall Street. Πιέσεις σε τράπεζες και blue chips με απώλειες σε Τιτάν ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΔΕΗ και Motor Oil ενώ ξεχωρίζει η άνοδος της ΕΥΔΑΠ.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Βουτιά στο Χρηματιστήριο Αθηνών με πιέσεις σε τράπεζες και blue chips

Ισχυρές πιέσεις στο Χρηματιστήριο στην έναρξη, με τον Γενικό Δείκτη στις 2.317,72 μονάδες (-1,60%) και τον τραπεζικό δείκτη στις 2.684,63 μονάδες (-2,15%). Απώλειες για τις συστημικές τράπεζες, ενώ ανοδικά κινούνται η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΛΠ και η Coca-Cola HBC.
Χρηματιστήριο και νομίσματα
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανοδικά με «οδηγό» τις τράπεζες και το ευρωπαϊκό κλίμα

Σε ανοδική τροχιά κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με ώθηση από το θετικό κλίμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ξεχωρίζουν οι τράπεζες, με επιλεκτικές πιέσεις σε τίτλους της αγοράς.
Χρηματιστήριο και αγορές
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Σε ανοδικούς ρυθμούς ο Γενικός Δείκτης με ώθηση από τράπεζες

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ακολουθώντας τη θετική τάση των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,51% στις 2.357,79 μονάδες, με συναλλαγές 22,95 εκατ. ευρώ.