ΓΔ: 788.46 -0.37% Τζίρος: 51.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Attica-Group-Aero-Highspeed

Attica/ΑΝΕΚ: Ο νέος γίγαντας της ακτοπλοΐας και το βάρος δανείων 467 εκατ.

Το deal που δημιουργεί την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στον κόσμο και φέρνει τη διάσωση της ΑΝΕΚ, με «κούρεμα» των δύο τρίτων του χρέους της. Οι προκλήσεις από την υψηλή δανειακή επιβάρυνση και η ανάγκη αύξησης των λειτουργικών κερδών.
Ploia, limani, Peiraias, Apergia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοβαρή πρόκληση για την ακτοπλοΐα η ανανέωση του στόλου της έως το 2030

Με την προϋπόθεση ότι σήμερα δεν υπάρχουν διαθέσιμα μεταχειρισμένα πλοία που να πληρούν τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που έχει θέσει η ΕΕ έως το 2030, η μόνη λύση είναι η κατασκευή νέων πλοίων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Αναβαθμίζεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κάσου και Καρπάθου

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον διαγωνισμό θα υπάρξει οριστική επίλυση της σύνδεσης των νησιών. Σημείωσε επίσης το υπουργείο έχει λάβει όλα μέτρα για να μην πληγεί ο τουρισμός στις περιοχές αυτές.
attica_group_aero3
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Attica Group έγινε... ξενοδόχος με δύο εξαγορές μονάδων σε νησιά

Μονάδες σε Νάξο και Τήνο έχει ήδη αποκτήσει η ξενοδοχειακή θυγατρική του ομίλου, ενώ σχεδιάζονται και άλλες εξαγορές. Μεγάλη επένδυση ύψους 63 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση του στόλου με τρία υπερσύγχρονα catamaran.
minoan-lines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λουκάς Σιγάλας: Μεγάλες οι αναπτυξιακές δυνατότητες των Μινωϊκών Γραμμών

Σχετικά με το υψηλό κόστος καυσίμων που καταλαμβάνει περίπου αυτή τη στιγμή το 70% των λειτουργικών εξόδων ενός πλοίου δηλώνει ότι είναι κάτι που επηρεάζει τη λειτουργικότητα του κλάδου.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε ορισμένα δρομολόγια

Σημειώνεται ότι η αύξηση αυτή είναι η τρίτη που γίνεται μέσα στο 2022. Η πρώτη είχε γίνει τον Απρίλιο του 2022 και η αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων διαμορφωνόταν μεσοσταθμικά από 10% έως 12%.
minoan-lines
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καθήκοντα διευθ. συμβούλου στις Μινωικές Γραμμές ανέλαβε ο Λ. Σιγάλας

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Μινωικών Γραμμών, Emanuele Grimaldi και τα μέλη του ΔΣ της ακτοπλοϊκής ευχαρίστησαν τον Αντώνη Μανιαδάκη που βρισκόταν στη θέση του διευθ. συμβούλου στα δύσκολα χρόνια της εταιρείας.
Epivatiko Ploio, Peiraias
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαράζ ελέγχων για εργασιακά ζητήματα σε ακτοπλοϊκές εταιρείες

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία καταγγέλλει πως μετά από ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, διαπιστώθηκαν ελλείψεις σε προσωπικό πλοίων και σαφείς παραβιάσεις της Συλλογικής Σύμβασης εργασίας της ακτοπλοΐας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόσκληση του υπ. Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές για κάλυψη 127 γραμμών

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα μπορούν να αποκλειστούν από την πρόσκληση πλοιοκτήτες των οποίων τα πλοία τους στο παρελθόν έχουν υποπέσει σε σοβαρές ή επαναλαμβανόμενες παραβάσεις καλής εκτέλεσης των δρομολογίων / όρων δρομολόγησης.