ΓΔ: 2369.34 0.94% Τζίρος: 121.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:51:42
Δεμένο πλοίο λιμάνι
Πλοίο δεμένο με κάβους στο λιμάνι. Αντανακλά ημέρα απεργίας ή διακοπής δρομολογίων.

Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων

Ισχυροί άνεμοι προκαλούν προβλήματα σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια. Δεν εκτελούνται τα ταχύπλοα στον Αργοσαρωνικό, ενώ ακυρώσεις σημειώνονται σε δρομολόγια από Ραφήνα, Λαύριο, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Αλεξανδρούπολη.

Προβλήματα παρατηρούνται σε ορισμένα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, με ένταση 5 έως 7 μποφόρ, ενώ σε κάποια πελάγη φτάνουν ακόμη και τα 8 μποφόρ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι άνεμοι χαρακτηρίζονται ως τοπικά θυελλώδεις.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ταχυπλόων στον Αργοσαρωνικό, ενώ τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου πραγματοποιούνται κατά την κρίση των πλοιάρχων. Τα πρωινά δρομολόγια από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου δεν εκτελέστηκαν, ενώ παραμένουν κλειστές οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος και Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη.

Επιπλέον, στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων ανοικτού τύπου. Η εταιρεία Fast Ferries ανακοίνωσε ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στις περιοχές πλόων του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου "Αδαμάντιος Κοραής", δεν θα εκτελεστεί το προγραμματισμένο δρομολόγιο της Πέμπτης 29 Ιανουαρίου από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη και η επιστροφή του.

Για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών και καθώς οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου, το συγκεκριμένο δρομολόγιο μεταφέρεται και θα εκτελεστεί την Παρασκευή, με αναχώρηση από Αλεξανδρούπολη στις 07:00 προς Σαμοθράκη (άφιξη 08:45) και επιστροφή από Σαμοθράκη στις 09:30 προς Αλεξανδρούπολη (άφιξη 11:15).

Οι επιβάτες καλούνται να ενημερώνονται από τα λιμεναρχεία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για ενδεχόμενες τροποποιήσεις ή ακυρώσεις δρομολογίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ουρανοξύστες Χονγκ Κονγκ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Χονγκ Κονγκ: Νέο AI μοντέλο προβλέπει καταιγίδες και καταρρακτώδεις βροχές

Επιστήμονες στο Χονγκ Κονγκ ανέπτυξαν σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που προβλέπει καταιγίδες και έντονες βροχές έως και τέσσερις ώρες νωρίτερα, βοηθώντας στην καλύτερη διαχείριση ακραίων καιρικών φαινομένων λόγω κλιματικής αλλαγής.
Ομπρέλα στη βροχή
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές καταιγίδες και χαλάζι αύριο σε δυτικά και Αιγαίο

Αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αύριο με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα ανατολικά νησιά, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ.