ΓΔ: 2209.41 0.08% Τζίρος: 179.77 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:31:41
Syria-Kourdoi
Shutterstock

Επίθεση σε κυβερνητικές θέσεις κοντά στο Χαλέπι από Σύριους αντάρτες με τουρκική στήριξη

Η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί της από το 2017.

Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση εναντίον κυβερνητικών θέσεων βορειοανατολικά του Χαλεπιού, ανακοίνωσαν πηγές των ανταρτών και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο ένα νέο μέτωπο εναντίον του στρατού της Συρίας ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε αρκετές νίκες στη γειτονική επαρχία Ιντλίμπ.

Η επίθεση επικεντρώθηκε σε μια περιοχή κοντά στην πόλη αλ Μπαμπ, την οποία ελέγχουν η Τουρκία και οι Σύροι αντάρτες σύμμαχοί της από το 2017. Τα συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν μετέδωσαν τίποτε για την επίθεση.

Πηγές των ανταρτών τόνισαν ότι στην επιχείρηση δεν συμμετέχουν τουρκικά στρατεύματα και πρόσθεσαν ότι μέχρι στιγμής έχουν καταλάβει τρία χωριά. Από την πλευρά του το Παρατηρητήριο έκανε λόγο για μια σφοδρή επίθεση «που εξαπολύθηκε από ομάδες πιστές στην Άγκυρα».

Ο συριακός κυβερνητικός στρατός, υποστηριζόμενος από την Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας, σημείωσε αυτή την εβδομάδα γρήγορη προέλαση στην Ιντλίμπ, καταλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της αλ Μπαμπ.

Η επαρχία Ιντλίμπ και τα βόρεια τμήματα του Χαλεπιού αποτελούν τα τελευταία μεγάλα προπύργια των ανταρτών στη Συρία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ένοπλες ομάδες στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές δυνάμεις απέλασαν 400 Κούρδους μαχητές από Χαλέπι και συνέλαβαν 300

Περισσότεροι από 400 Κούρδοι μαχητές απομακρύνθηκαν από το Σέιχ Μάκσουντ του Χαλεπιού προς την κουρδική ζώνη, ενώ άλλοι 300 συνελήφθησαν, ανακοίνωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Συρίας στο AFP.
Σύριοι στρατιώτες όχημα
ΔΙΕΘΝΗ

Οι τελευταίοι Κούρδοι μαχητές αποχωρούν από το Χαλέπι

Οι κουρδικές SDF αποχώρησαν σήμερα από δύο συνοικίες του Χαλεπίου μετά από συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ώστε να εκκενωθούν άμαχοι και τραυματίες. Τα λεωφορεία με τους μαχητές κατευθύνθηκαν προς τη βορειοανατολική Συρία.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση για αυτοσυγκράτηση στο Χαλέπι από τον Αμερικανό απεσταλμένο

Ο Αμερικανός απεσταλμένος Τομ Μπάρακ χαρακτήρισε ανησυχητικές τις συγκρούσεις Κούρδων-κυβερνητικών στο Χαλέπι, καλώντας για αυτοσυγκράτηση και διάλογο, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η συμφωνία ενσωμάτωσης του Μαρτίου 2025.
Σημαία της Συρίας ερείπια
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Τουρκική στήριξη στις επιθέσεις στο Χαλέπι

Οι Κουρδικές υπό διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι οι συριακές κυβερνητικές επιθέσεις στο Χαλέπι υποστηρίζονται από τουρκικά drones. Η Τουρκία δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής.