ΓΔ: 2061.69 0.26% Τζίρος: 203.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία με σημαία των ΗΠΑ στο παρασκήνιο.

Επίθεση Τράμπ με χαρακτηρισμούς στους υποψηφίους των Δημοκρατικών

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια συνέντευξης του, αποκάλεσε τον Μπέρνι Σάντερς «κομμουνιστή» και την Ελίζαμπεθ Γουόρεν «παραμυθού» και τόνισε πως «έχει παρατσούκλι για τον κάθε υποψήφιο των Δημοκρατικών».

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν σε 274 ημέρες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προχωρεί σε χαρακτηρισμούς για τους υποψηφίους των Δημοκρατικών. Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως έχει «ένα παρατσούκλι για τον καθένα υποψήφιο» των Δημοκρατικών προκαλώντας αντιδράσεις. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε επίσης τους Δημοκρατικούς πως πάνε να «στήσουν» τις εσωκομματικές εκλογές τους «σε βάρος» του Σάντερς «και πάλι».

Ποια είναι η γνώμη του Ντόναλντ Τραμπ για τον Μπέρνι Σάντερς, ένα από τα φαβορί στην Άιοβα; «Θεωρώ ότι είναι κομμουνιστής. Όταν σκέφτομαι τον Μπέρνι σκέφτομαι τον κομμουνισμό. Θα μπορούσες να πεις σοσιαλιστής, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σοσιαλιστής», επέμεινε. «Τουλάχιστον, είναι πιστός σε αυτό που πιστεύει», είπε, φράση που χρησιμοποίησε σαν εφαλτήριο για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της γερουσιάστριας Ελίζαμπεθ Γουόρεν: «Την αποκαλώ παραμυθού», διότι «αυτή η γυναίκα δεν ξέρει πώς να πει την αλήθεια».

Για τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως «Νομίζω απλά ότι είναι συνεχώς νυσταγμένος. Κάθε φορά που τον βλέπω, είναι νυσταλέος. Ο κοιμήσης Τζο».

Και για τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ; «Πολύ μικρό μέγεθος», απάντησε ο μεγιστάνας των ακινήτων, υποστηρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων ζήτησε «ένα κασόνι» για να ανεβαίνει στα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών. «Δεν είναι πρόβλημα το να είσαι κοντός (...) Αλλά θέλει ένα κασόνι για τα ντιμπέιτ, γιατί έχει δικαίωμα να το ζητάει αυτό;», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που έχει αποκαλέσει τον Μπλούμπεργκ «μίνι Μάικ».

Η ομάδα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης δεν συγκρατήθηκε — αντέδρασε σε οξύ τόνο. «Ο πρόεδρος λέει ψέματα», αντέτεινε η Τζούλι Γουντ, η εκπρόσωπος της εκστρατείας του μεγιστάνα των ΜΜΕ. «Είναι παθολογικός ψεύτης για τα πάντα: τα τεχνητά μαλλιά του, την παχυσαρκία του και το τεχνητό μαύρισμά του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ αλλάζει στρατηγική στα ανθρώπινα δικαιώματα με νέες οδηγίες

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί νέα γραμμή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, περιορίζοντας την έμφαση σε ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα και DEI, ενώ ζητά από τις πρεσβείες να επικεντρώνονται στα “φυσικά δικαιώματα” και στις συστημικές διακρίσεις.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης: Έτοιμος για συνάντηση με Τραμπ

Ο νέος δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάμι, δήλωσε έτοιμος για τη συνάντησή του με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τονίζοντας πως θα θέσει το ζήτημα του κόστους διαβίωσης και τα συμφέροντα της πόλης έναντι προσωπικών σχέσεων.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αντιδράσεις για την απειλή Τραμπ περί θανατικής ποινής σε Δημοκρατικούς

Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε ως «σιχαμερή» την απειλή Τραμπ για θανατική ποινή σε Δημοκρατικούς βουλευτές. Κατηγόρησε επίσης τη «βίαιη και εμπρηστική ρητορική» του προέδρου με ανάρτηση στο X και ανακοίνωση.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Θα συναντηθώ αύριο με τον «κομμουνιστή» δήμαρχο Νέας Υόρκης

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχτεί στον Λευκό Οίκο, την Παρασκευή, τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι, εκπρόσωπο της αριστεράς και πολιτικό του αντίπαλο, για συζήτηση σχετικά με το κόστος ζωής.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: Στήριξη στις αμερικανικές πρωτοβουλίες ειρήνης για Ουκρανία

Η Βρετανία στηρίζει την προσπάθεια του Τραμπ για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της, ζητώντας άμεσο τέλος στην εισβολή, σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΕΞ.