ΓΔ: 2632.17 -0.08% Τζίρος: 177.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία

Επίθεση Τράμπ με χαρακτηρισμούς στους υποψηφίους των Δημοκρατικών

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατά την διάρκεια συνέντευξης του, αποκάλεσε τον Μπέρνι Σάντερς «κομμουνιστή» και την Ελίζαμπεθ Γουόρεν «παραμυθού» και τόνισε πως «έχει παρατσούκλι για τον κάθε υποψήφιο των Δημοκρατικών».

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν σε 274 ημέρες, με τον Ντόναλντ Τραμπ να προχωρεί σε χαρακτηρισμούς για τους υποψηφίους των Δημοκρατικών. Κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως έχει «ένα παρατσούκλι για τον καθένα υποψήφιο» των Δημοκρατικών προκαλώντας αντιδράσεις. Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε επίσης τους Δημοκρατικούς πως πάνε να «στήσουν» τις εσωκομματικές εκλογές τους «σε βάρος» του Σάντερς «και πάλι».

Ποια είναι η γνώμη του Ντόναλντ Τραμπ για τον Μπέρνι Σάντερς, ένα από τα φαβορί στην Άιοβα; «Θεωρώ ότι είναι κομμουνιστής. Όταν σκέφτομαι τον Μπέρνι σκέφτομαι τον κομμουνισμό. Θα μπορούσες να πεις σοσιαλιστής, αλλά είναι κάτι περισσότερο από σοσιαλιστής», επέμεινε. «Τουλάχιστον, είναι πιστός σε αυτό που πιστεύει», είπε, φράση που χρησιμοποίησε σαν εφαλτήριο για να εξαπολύσει επίθεση εναντίον της γερουσιάστριας Ελίζαμπεθ Γουόρεν: «Την αποκαλώ παραμυθού», διότι «αυτή η γυναίκα δεν ξέρει πώς να πει την αλήθεια».

Για τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως «Νομίζω απλά ότι είναι συνεχώς νυσταγμένος. Κάθε φορά που τον βλέπω, είναι νυσταλέος. Ο κοιμήσης Τζο».

Και για τον δισεκατομμυριούχο Μάικλ Μπλούμπεργκ; «Πολύ μικρό μέγεθος», απάντησε ο μεγιστάνας των ακινήτων, υποστηρίζοντας ότι ο ιδιοκτήτης του ομώνυμου πρακτορείου ειδήσεων ζήτησε «ένα κασόνι» για να ανεβαίνει στα ντιμπέιτ των Δημοκρατικών. «Δεν είναι πρόβλημα το να είσαι κοντός (...) Αλλά θέλει ένα κασόνι για τα ντιμπέιτ, γιατί έχει δικαίωμα να το ζητάει αυτό;», επέμεινε ο Ρεπουμπλικάνος, που έχει αποκαλέσει τον Μπλούμπεργκ «μίνι Μάικ».

Η ομάδα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης δεν συγκρατήθηκε — αντέδρασε σε οξύ τόνο. «Ο πρόεδρος λέει ψέματα», αντέτεινε η Τζούλι Γουντ, η εκπρόσωπος της εκστρατείας του μεγιστάνα των ΜΜΕ. «Είναι παθολογικός ψεύτης για τα πάντα: τα τεχνητά μαλλιά του, την παχυσαρκία του και το τεχνητό μαύρισμά του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: 50% φόρος στα καναδικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ από 2027

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή επιπλέον 50% φόρου στα καναδικά αυτοκίνητα και χάλυβα από το 2027, κατηγορώντας τον Καναδά για αθέμιτες πρακτικές και τονίζοντας ότι μόνο εγχώρια παραγωγή δεν θα επιβαρύνεται με δασμούς.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν καταρρέει ολοκληρωτικά, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στο Truth Social ότι το Ιράν "καταρρέει πλήρως", λίγο πριν γνωστοποιηθούν οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στη χώρα. Το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ χαρακτήρισε τις κυρώσεις "οικονομική D-Day" κατά του Ιράν.
Δασμοί ΗΠΑ σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Καναδά: Αυξάνεται η ένταση με δασμούς και απειλές

Ο Τραμπ αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση του Καναδού πρωθυπουργού Κάρνεϊ για αντίμετρα στους νέους αμερικανικούς δασμούς, κατηγορώντας τον Καναδά για μεγάλους δασμούς στους Αμερικανούς αγρότες και τονίζοντας «Αρκετά!».
Ντόναλντ Τραμπ χειρονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε το Στενό του Ορμούζ «αμερικανικό έδαφος»

Ο Ντόναλντ Τραμπ με νέα ανάρτησή του στο Truth Social επαναλαμβάνει πως το Στενό του Ορμούζ είναι αμερικανικό έδαφος, δημοσιεύοντας ξανά φωτογραφία με τη λεζάντα «ΝΕΟ έδαφος των ΗΠΑ». Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ θα δώσει εκκίνηση σε αγώνα αυτοκινήτων στους δρόμους της Ουάσινγκτον

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα δοκιμάσει την πίστα του πρωτοποριακού αγώνα αυτοκινήτων στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 250 χρόνια από τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας. Ο αγώνας θα γίνει το διήμερο Σάββατο-Κυριακή.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το Ιράν δεν έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία»

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως το Ιράν δεν είναι έτοιμο για τη «σωστή συμφωνία», ενώ η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στα Στενά του Ορμούζ, όπου διατηρεί πλήρη έλεγχο και επισημαίνει ότι το Ιράν ίσως επιθυμεί συμφωνία.