ΓΔ: 2615.63 0.81% Τζίρος: 133.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:39:37
opla-weapon
Φώτο: Shutterstock

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ιαπωνία

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η πώληση είχε ως στόχο να «βελτιώσει την ασφάλεια ενός σημαντικού συμμάχου που είναι μια δύναμη πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι εγκρίνει την πώληση ύψους 2,35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που περιλαμβάνει δύο τύπους πυραύλων Tomahawk, οι οποίοι έχουν βεληνεκές 1.600 χιλιομέτρων. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι η πώληση είχε ως στόχο να «βελτιώσει την ασφάλεια ενός σημαντικού συμμάχου που είναι μια δύναμη πολιτικής σταθερότητας και οικονομικής προόδου στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού».

Η πώληση «θα βελτιώσει την ικανότητα της Ιαπωνίας να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες και μελλοντικές απειλές, παρέχοντας έναν συμβατικό πύραυλο επιφανείας-επιφανείας μεγάλου βεληνεκούς με σημαντικό βεληνεκές που μπορεί να εξουδετερώσει τις αυξανόμενες απειλές», ανέφερε σε δήλωση.

Ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα δήλωσε σε κοινοβουλευτική επιτροπή τον Φεβρουάριο ότι η κυβέρνησή του αναζητούσε 400 πυραύλους Tomahawk ως μέρος μιας μεγάλης αμυντικής ώθησης. Η Ιαπωνία έχει θορυβηθεί από την αυξανόμενη στρατιωτική επιρροή της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των ασκήσεών της γύρω από την Ταϊβάν, καθώς και από τις πυρηνικά εξοπλισμένες δοκιμές πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Η συμφωνία για τους πυραύλους προχωρά παρά τον διάλογο με την Κίνα με στόχο την άμβλυνση των εντάσεων. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκε χωριστά τις τελευταίες ημέρες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ασίας-Ειρηνικού στο Σαν Φρανσίσκο με τον Κισίντα και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

.

 

 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία παγώνει για δύο μέρες τα πλήγματα σε ρωσικά διυλιστήρια

Η Ουκρανία διέκοψε για δύο ημέρες επιθέσεις σε ρωσικές ενεργειακές υποδομές μετά από έκκληση των ΗΠΑ για εκεχειρία. Παράλληλα, η Ρωσία συνέχισε τα πλήγματα σε ουκρανικές ενεργειακές εγκαταστάσεις, τόνισε ο Ζελένσκι.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Reuters: Συμφωνία για ρωσικό ντίζελ ως μοχλός πίεσης για επιστροφή στις συνομιλίες

Απεσταλμένοι του Τραμπ είπαν σε Ουκρανούς αξιωματούχους πως η συμφωνία για ρωσικό ντίζελ αποσκοπεί στην επαναφορά της Ρωσίας σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, δείχνοντας διάθεση του Τραμπ για συμφωνίες με τη Μόσχα.
Μάικ Τζόνσον ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Φόβοι πως ζωντανή εκτέλεση του δράστη Φορτ Χουντ θα ενισχύσει τρομοκράτες

Ο πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον, εξέφρασε ενδοιασμούς για τη ζωντανή μετάδοση εκτέλεσης του δράστη επίθεσης στη βάση Φορντ Χουντ, φοβούμενος ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο στρατολόγησης τρομοκρατών.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει αποπομπή της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα Κίμπερλι Γκιλφόιλ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι εξετάζει την αποπομπή της Αμερικανίδας πρέσβειρας στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, μετά από αποκαλύψεις εναντίον της, δηλώνοντας πως η τελική απόφαση θα ληφθεί σύντομα.