Φώτο: Shutterstock

Ο Ντ. Τραμπ υποβαθμίζει τις ανησυχίες για τον κινεζικό ιό στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ έχουν ενεργήσει αποφασιστικά για την προστασία των πολιτών από την απειλή του κινεζικού κοροναϊού σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε πως οι ΗΠΑ έχουν ενεργήσει αποφασιστικά για την προστασία των Αμερικανών από την απειλή του νέου κοροναϊού που εξαπλώνεται ταχύτατα, ενώ παράλληλα προσφέρουν βοήθεια στην Κίνα, ωστόσο, ένας σημαντικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου δήλωσε πως το Πεκίνο δεν δέχθηκε την προσφορά για την χορήγηση βοήθειας.

Ο Τραμπ εμφανίστηκε να υποβαθμίζει τις ανησυχίες για τις επιπτώσεις στις ΗΠΑ από την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, που έχει κοστίζει την ζωή 361 ανθρώπων στην Κίνα, με τον εντοπισμό κρουσμάτων σε περισσότερες από 12 χώρες. «Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί, αλλά ναι το αντιμετωπίσαμε, ναι» δήλωσε ο πρόεδρος Τραμπ στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox.

Οι ανησυχίες σχετικά με την εξάπλωση του ιού στις ΗΠΑ οδήγησαν τις αρχές να ανακοινώσουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία, αλλά και να απαγορεύσουν την είσοδο ξένων υπηκόων που έχουν πρόσφατα επισκεφτεί την Κίνα.

Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ένα πλαίσιο νέων περιορισμών για τους Αμερικανούς πολίτες που επισκέφτηκαν πρόσφατα την Κίνα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της απειλής του νέου κοροναϊού. Στελέχη των αεροπορικών εταιριών δήλωσαν πως, στο πλαίσιο των νέων κανονισμών, όλοι οι επιβάτες που έχουν ως προορισμό τις ΗΠΑ, θα πρέπει να ερωτώνται αν έχουν επισκεφτεί την Κίνα.

Οι αεροπορικές εταιρίες θα ελέγχουν τα διαβατήρια των επιβατών, ενώ προειδοποίησαν ότι η εφαρμογή των νέων κανόνων θα απαιτήσει την άφιξη των επιβατών στα αεροδρόμια ακόμη νωρίτερα για τις πτήσεις που έχουν ως προορισμό τις ΗΠΑ.

Από την πλευρά της, η αεροπορική εταιρία American Airlines ανακοίνωσε ότι ενθάρρυνε τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τις ΗΠΑ «να φτάνουν στο αεροδρόμιο τρεις ώρες νωρίτερα, καθώς θα πρέπει να περάσουν περισσότερους ελέγχους και έτσι επιμηκύνεται η χρονική διάρκεια των ελέγχων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Την επόμενη εβδομάδα η υποψηφιότητα για το Ανώτατο Δικαστήριο

«Θα έχουμε μια υποψηφιότητα πολύ γρήγορα», διαβεβαίωσε ο Ρεπουμπλικάνος ένοικος του Λευκού Οίκου προτού επιβιβαστεί στο προεδρικό αεροσκάφος για να πάει να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα.
ΔΙΕΘΝΗ

TikTok: Στην αμερικανική δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για να μπλοκάρει την απαγόρευσή της

Η TikTok και η μητρική της εταιρεία ByteDance Ltd. προσέφυγαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ουάσινγκτον αργά χθες Παρασκευή το βράδυ κατά της εκτελεστικής εντολής του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.