ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
Εικόνα που αποτυπώνει τη διαμάχη μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ σε παγκόσμιο πλαίσιο.

Στην Αίγυπτο οι 13 Ισραηλινοί όμηροι, ελεύθεροι και δώδεκα Ταϊλανδοί

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς, επικαλούμενος πηγές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, επιβεβαίωσαν ότι αυτή παρέδωσε την πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

Οι Ισραηλινοί όμηροι που αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς, μεταφέρθηκαν στην Αίγυπτο, μεταδίδουν ισραηλινοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Και το CNN μετέδωσε πως οι Ισραηλινοί όμηροι έχουν παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό στην Αίγυπτο.

Ο τηλεοπτικός σταθμός Al-Aqsa που συνδέεται με τη Χαμάς, επικαλούμενος πηγές του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, επιβεβαίωσαν ότι αυτή παρέδωσε την πρώτη ομάδα Ισραηλινών ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό.

Δώδεκα Ταϊλανδοί που κρατούνταν όμηροι από τη Χαμάς στη Γάζα αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα μερικές ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας και το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσαν πως 12 Ταϊλανδοί όμηροι έχουν ήδη απελευθερωθεί», ανέφερε ο Σρέτα Ταβισίν στο X (πρώην Twitter). Η Χαμάς δεσμεύθηκε να απελευθερώσει 50 ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Ισραήλ 150 Παλαιστινίων κρατουμένων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Ταϊλάνδη: Χαρούμενη η πρωθυπουργός για την απελευθέρωση 5 ομήρων

Οι Ταϊλανδοί, που απήχθησαν όταν η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς επιτέθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο ανταλλαγής ομήρων με Παλαιστίνιους κρατούμενους.
Σημαίες Ισραήλ Χαμάς
ΔΙΕΘΝΗ

Δώδεκα Ισραηλινοί κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προς τη Χαμάς

Δώδεκα Ισραηλινοί και μια εταιρεία κατηγορούνται για λαθρεμπόριο προϊόντων, όπως τσιγάρα, iPhones και ανταλλακτικά προς τη Χαμάς στη Γάζα από το 2025, καθώς και για παροχή βοήθειας σε εχθρό εν καιρώ πολέμου, ανακοίνωσε το Υπ. Δικαιοσύνης.
Πόλεμος στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: 18 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα, μπλοκαρισμένες οι διελεύσεις

Στους 18 ανήλθαν οι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά. Το Ισραήλ ανέστειλε τη διέλευση ασθενών στη Ράφα, ενώ τα χτυπήματα έγιναν στη Γάζα και στη Χαν Γιούνις, μετά από επίθεση εναντίον στρατιωτικών.
Μπενιαμίν Νετανιάχου ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η Παλαιστινιακή Αρχή εκτός διακυβέρνησης Γάζας μετά τον πόλεμο

Ο Νετανιάχου δήλωσε στον Αμερικανό απεσταλμένο Στιβ Γουίτκοφ ότι η Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα συμμετάσχει σε καμία περίπτωση στη διακυβέρνηση της Γάζας μετά τον πόλεμο, παρά το αμερικανικό σχέδιο για ειρήνη στην περιοχή.