ΓΔ: 2214.95 1.20% Τζίρος: 62.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:33:44
Trump, USA
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ο Τραμπ δεν θα πάει στην ορκωμοσία του ακροδεξιού προέδρου στην Αργεντινή

Πηγή προσκείμενη στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε πως το βαρύ πρόγραμμά του δεν αναμένεται να του επιτρέψει να παραστεί στην ορκωμοσία.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μάλλον δεν θα είναι ανάμεσα στους ξένους προσκεκλημένους στην ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου της Αργεντινής, του ακραία φιλελεύθερου Χαβιέρ Μιλέι, τη 10η Δεκεμβρίου, δήλωσε πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς ενημερωμένη σχετικά.

Το γραφείο Τύπου του αμφιλεγόμενου Αργεντινού πολιτικού ανακοίνωσε την 23η Νοεμβρίου ότι ο συντηρητικός μεγιστάνας θα πάει στο Μπουένος Άιρες για να δει τον κ. Μιλέι, με τον οποίο έχει ιδεολογικές συγγένειες, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν θα παραβρεθεί στην ορκωμοσία του.

Ωστόσο πηγή προσκείμενη στην εκστρατεία του θυελλώδους Ρεπουμπλικάνου, ο οποίος το τρέχον διάστημα διεκδικεί το χρίσμα του GOP προκειμένου να είναι ο υποψήφιός του στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2024, σημείωσε πως το βαρύ πρόγραμμά του δεν αναμένεται να τού επιτρέψει να παραστεί.

«Δεν σχεδιάζεται κάτι αυτή τη στιγμή», είπε, προσθέτοντας πως «με τις (εσωκομματικές) ψηφοφορίες στην Άιοβα, στη Νιου Χάμσιρ και αλλού να πλησιάζουν στον ορίζοντα, θα ήταν δύσκολο βραχυπρόθεσμα» να ταξιδέψει στην Αργεντινή ο κ. Τραμπ.

Η πρώτη εσωκομματική ψηφοφορία των Ρεπουμπλικάνων, αυτή στην πολιτεία Άιοβα, θα διεξαχθεί τη 15η Ιανουαρίου· αυτή στη Νιου Χάμσιρ θα ακολουθήσει την 23η Ιανουαρίου.

Εξάλλου, ο μεγιστάνας είναι αντιμέτωπος με διάφορες δίκες σε αστικά και ποινικά δικαστήρια.

Ο ακροδεξιός Χαβιέρ Μιλέι, που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές με διαφορά 12 μονάδων αυτόν τον μήνα, παρομοιάστηκε επανειλημμένα με τον κ. Τραμπ, καθώς έχει επίσης πολύ επιθετικό λόγο και παρόμοιες πολιτικές απόψεις. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ τον συνεχάρη θερμά για τη νίκη του, δηλώνοντας βέβαιος πως θα «ξαναδώσει στην Αργεντινή το μεγαλείο της», φράση-σήμα κατατεθέν της δικής του εκστρατείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Μακρόν για συντονισμένο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ από Ιράν και ΗΠΑ

Ο Μακρόν ζήτησε συντονισμένες ενέργειες Ιράν-ΗΠΑ για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, εκφράζοντας αβεβαιότητα για την αμερικανική επιχείρηση που ανακοίνωσε ο Τραμπ. Η Τεχεράνη προειδοποιεί με επίθεση αν ο αμερικανικός στρατός πλησιάσει.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Οι Ευρωπαίοι «άκουσαν» τον Τραμπ για τις βάσεις του ΝΑΤΟ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν πλέον πλήρως τις συμφωνίες για στρατιωτικές βάσεις, μετά την πίεση Τραμπ και την ένταση γύρω από το Ιράν.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Αν οι ΗΠΑ αναμειχθούν στο στενό του Χορμούζ, παραβιάζουν την εκεχειρία

Ανώτερος ιρανός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα θεωρήσει αμερικανική παρέμβαση στο στενό του Χορμούζ ως παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, μετά τα σχέδια συνοδείας πλοίων που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ: Συνοδεία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ, θετικές συζητήσεις με Ιράν

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό ξεκινά επιχείρηση απεγκλωβισμού πλοίων στα Στενά του Ορμούζ για ουδέτερες χώρες, ως «ανθρωπιστική χειρονομία», διασφαλίζοντας ασφαλή διέλευση και συνέχιση των δραστηριοτήτων τους.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: ΗΠΑ και Ιράν έχουν «πολύ θετικές συζητήσεις»

Ο Τραμπ δήλωσε ότι ΗΠΑ και Ιράν έχουν θετικές συζητήσεις, που ίσως οδηγήσουν σε θετικές εξελίξεις. Μίλησε μέσω Truth Social, με την εκεχειρία να βρίσκεται σε ισχύ, αν και οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει μετά την κατάπαυση του πυρός.