ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ομιλία με σημαία των ΗΠΑ στο παρασκήνιο.

Ο συνήγορος του Τραμπ ζητά από τους γερουσιαστές να απορρίψουν τις κατηγορίες

«Ας αφήσουμε τον λαό να επιλέξει τον πρόεδρο αλλά επίσης και να ζητήσει τον λογαριασμό από τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία» τόνισε ο συνήγορος του Τραμπ.

Οι συνήγοροι του Ντόναλντ Τραμπ ολοκλήρωσαν σήμερα τις αγορεύσεις τους, στη δίκη του Αμερικανού προέδρου στη Γερουσία, καλώντας τους γερουσιαστές να τον απαλλάξουν από τις κατηγορίες.

«Ήρθα εδώ σήμερα για να σας ζητήσω να απορρίψετε τις κατηγορίες» της κατάχρησης εξουσίας και της παρεμπόδισης του έργου του Κογκρέσου, είπε απευθυνόμενος στους γερουσιαστές ο Πάτι Τσιπολόνε, ο νομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της υπερασπιστικής ομάδας του προέδρου. Ο Ντόναλντ Τραμπ «δεν έκανε τίποτα κακό», διαβεβαίωσε, παρουσιάζοντάς τον ως θύμα μιας «καθαρά κομματικής» διαδικασίας καθαίρεσης που έχει ως στόχο να τον εμποδίσει να διεκδικήσει μια δεύτερη προεδρική θητεία στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Δεν είναι ωραίο να βρισκόμαστε εδώ στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου», συνέχισε ο Τσιπολόνε, καθώς σήμερα διεξάγονται οι προκριματικές στην Πολιτεία της Αϊόβα. Οι γερουσιαστές πρέπει «να δείξουν εμπιστοσύνη στον αμερικανικό λαό», τόνισε. «Ας αφήσουμε τον λαό να επιλέξει τον πρόεδρο αλλά επίσης και να ζητήσει τον λογαριασμό από τους βουλευτές της Βουλής των Αντιπροσώπων» οι οποίοι ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία. Οι ψηφοφόροι «κουράστηκαν» από τις έρευνες που αποτελούν χάσιμο χρόνου, πόρων και ενέργειας», είπε.

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ ότι ζήτησε από την Ουκρανία να ξεκινήσει ποινική έρευνα για τον πολιτικό αντίπαλό του, τον Τζο Μπάιντεν, απειλώντας να παγώσει την κρίσιμης σημασίας στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για τη χώρα αυτή. Σύμφωνα με τους κατηγόρους του, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε κρατικά μέσα για να αμαυρώσει τον αντίπαλό του και να νοθεύσει τις εκλογές ενώ, όταν τον ξεσκέπασαν, έκανε τα πάντα για να παρεμποδίσει την έρευνα του Κογκρέσου.

Οι δικηγόροι του προέδρου ωστόσο επισημαίνουν ότι ο Τραμπ ανησυχούσε για τη διαφθορά στην Ουκρανία και είχε κάθε δικαίωμα να «θέσει ερωτήσεις» για τον Μπάιντεν και τις επιχειρήσεις του γιου του, του Χάντερ, στη χώρα αυτή.

Με βάση το Σύνταγμα, απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων (67 ψήφοι) για να κριθεί ένοχος ο πρόεδρος. Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την πλειοψηφία στη Γερουσία, με 53 γερουσιαστές έναντι 47 των Δημοκρατικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ουκρανοί διαπραγματευτές στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τη Ρωσία

Ουκρανοί διαπραγματευτές βρίσκονται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με εκπροσώπους του Τραμπ, με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία, ενώ δύσκολα ζητήματα όπως τα κατεχόμενα εδάφη και η ασφάλεια της Ουκρανίας παραμένουν ανοιχτά.
Πρόεδρος Ροντρίγκεζ
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες απομακρύνει συνεργάτη του Μαδούρο από την κυβέρνηση

Η Ντέλσι Ροδρίγκες απομάκρυνε από την κυβέρνηση τον Άλεξ Σάαμπ, στενό συνεργάτη του Νικολάς Μαδούρο, που είχε ανταλλαγεί το 2023 με Αμερικανούς κρατούμενους, εν μέσω αμερικανικής πίεσης προς τη Βενεζουέλα.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ διορίζει Μπλερ και Ρούμπιο σε συμβούλιο για τη Γάζα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα, με μέλη τον Μάρκο Ρούμπιο, τον Τόνι Μπλερ, τον Τζάρεντ Κούσνερ και τον Ατζάι Μπάγκα. Συμμετέχουν επίσης οι Μαρκ Ρόουαν, Ρόμπερτ Γκέιμπριελ και ο Στιβ Γουίτκοφ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ φοβάται μήπως χάσει τον Κέβιν Χάσετ αν τον διορίσει στη Fed

Ο Τραμπ, αστειευόμενος, τόνισε πως προτιμά να κρατήσει τον οικονομικό του σύμβουλο Κέβιν Χάσετ στον Λευκό Οίκο παρά να τον προτείνει για επικεφαλής της Fed, εκφράζοντας ταυτόχρονα τα συγχαρητήριά του για το έργο του.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν βλέπει λόγο να επικαλεστεί τον Νόμο Εξέγερσης στη Μινεσότα

Ο Τραμπ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει, προς το παρόν, να ενεργοποιήσει τον Νόμο περί Εξέγερσης για αποστολή στρατού στη Μινεσότα, όπου συνεχίζονται οι εντάσεις μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ από πυρά ICE και τραυματισμό Βενεζουελάνου.
Κοινοβούλιο Δανίας Κοπεγχάγη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: «Η Γροιλανδία είναι σύμμαχος, όχι περιουσία», λέει η Μαρκόφσκι

Αντιπροσωπεία του αμερικανικού Κογκρέσου επισκέφθηκε την Κοπεγχάγη, εκφράζοντας στήριξη σε Δανία και Γροιλανδία και τονίζοντας ότι οι βλέψεις Τραμπ για τη Γροιλανδία δεν εκφράζουν τους Αμερικανούς πολίτες.