Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 11,5% των εσόδων της BNP Paribas, ξεπερνά την Deutsche Bank

Ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών η BNP Paribas με την γαλλική τράπεζα να καταγράφει εντυπωσιακή άνοδο σε κέρδη και έσοδα ξεπερνώντας τους μεγάλους ευρωπαίους ανταγωνιστές της.

Η BNP Paribas ακολούθησε τον βηματισμό κερδών των μεγάλων αντιπάλων της στη Wall Street το τέταρτο τρίμηνο, πραγματοποιώντας άλμα 63% των εσόδων από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος και ανέκαμψε δυναμικά στα έσοδα από συναλλαγές εμπορευμάτων και συναλλάγματος.

Tα έσοδα από συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, συναλλάγματος και εμπορευμάτων ανήλθαν στα 820 εκατ. ευρώ στους τρεις τελευταίους μήνες του 2019 καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σε σχέση με τα χαμηλά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς, όμως χαμηλότερα από τις επιδόσεις του 1 δισ. δολαρίων το προηγούμενο τρίτο τρίμηνο.

Τα οικονομικά αποτελέσματα φέρνουν την BNP Paribas μπροστά από τους ευρωπαίους ανταγωνιστές της Deutsche Bank και UBS Group ενώ την τοποθετούν σε αντίστοιχα επίπεδα με την κερδοφορία μερικών από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Wall Street όπως η Goldman Sachs.

Τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 11,3 δισ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 11,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα που είχαν διαμορφωθεί στα 10,2 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 1,85 δισ. ευρώ, και να σημειώνουν αύξηση 8,6%. Όπως αναφέρει το CNBC οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 1,73 δισ. ευρώ. H μετοχή της γαλλικής τράπεζας έχει ενισχυθεί κατά 21% τους τελευταίους 12 μήνες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της γαλλικής τράπεζας Ζαν Λοράν Μποναφέ (Jean-Laurent Bonnafé)που επιβλέπει την αναγέννηση της BNP Paribas αφού περιορίζει τα κόστη και μείωσε τους στόχους για έσοδα και κερδοφορία τον περασμένο χρόνο, αημείωσε πως «Με καθαρά κέρδη 8,2 δισ. ευρώ, η BNP Paribas κατάφερε να έχει μία πολύ καλή επίδοση το 2019».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαϊκή Τραπεζική Ομοσπονδία: Οι τράπεζες στηρίζουν τις οικονομίες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εκπροσωπήθηκε στη διαδικτυακή συνεδρίαση της ΕΤΟ από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Γεώργιο Χαντζηνικολάου, και τη γενική γραμματέα Χαρούλα Απαλαγάκη.