ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Σχοινάς: Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον διχασμό με συμφιλίωση και διάλογο

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για να βοηθήσουν στην επούλωση της διχόνοιας, καθώς και στην καταστολή του μίσους και των συνεπειών τους» πρόσθεσε ο κ. Σχοινάς.

H σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και ο αντίκτυπος στους Ευρωπαίους, θα βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης στην ειδική συνάντηση υψηλού επιπέδου με θρησκευτικούς ηγέτες από όλη την Ευρώπη την οποία φιλοξενεί σήμερα στις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον διχασμό με συμφιλίωση και διάλογο. Τα δραματικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν από τις 7 Οκτωβρίου και η πολωτική τους επίδραση στην Ευρώπη δείχνουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη να ενωθούμε γύρω από τις πιο θεμελιώδεις αξίες μας, που εδραιώνουν τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, τον σεβασμό μας για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ανθρωπιστικές αρχές. Οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο για να βοηθήσουν στην επούλωση της διχόνοιας, καθώς και στην καταστολή του μίσους και των συνεπειών τους. Η σημερινή ειδική συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να εξεταστούν αυτά τα ζητήματα και να συζητηθούν τα επόμενα βήματα».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με μέλη των Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων, της Εκκλησίας της Σουηδίας, του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην ΕΕ και της Ιταλικής Ισλαμικής Θρησκευτικής Κοινότητας.

Οι πέντε θρησκευτικοί ηγέτες που συμμετέχουν σήμερα θα βασιστούν στον τελευταίο διάλογο υψηλού επιπέδου για να αντιμετωπίσουν τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή από τη σκοπιά των θρησκευτικών ιδρυμάτων και των κοινοτήτων τους. Οι θρησκευτικοί ηγέτες θα συζητήσουν επίσης τρόπους προώθησης της δέσμευσης με/μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά εξηγήσεις για την απαγόρευση της σημαίας της στην Eurovision

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, σχολίασε κατά τη σημερινή ενημέρωση ότι «είναι πολύ λυπηρό που δεν επέτρεψαν την επίδειξη της σημαίας που είναι σημαία όλων των μελών της ΕΕ και άλλων μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης».
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελλάδα στην προεδρία του Διεθνούς Κέντρου Ανάπτυξης Μεταναστευτικής Πολιτικής

«Οφείλουμε να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην παράνομη διακίνηση, σε συνεργασία, τόσο με τις ευρωπαϊκές χώρες όσο και με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης αυτών των ροών» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση του Μ. Σχοινά προς την Τέιλορ Σουίφτ για τις ευρωεκλογές

Τον περασμένο Σεπτέμβρη η Αμερικανίδα τραγουδίστρια κάλεσε εκατοντάδες εκατομμύρια ακόλουθους της στα κοινωνικά δίκτυα να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις εκλογές των ΗΠΑ και την επόμενη μέρα περίπου 35.000 νέοι Αμερικανοί είχαν ήδη προστεθεί στους εκλογικούς καταλόγους.
Margaritis Sxoinas, Komision, Evropaiki Epitropi
ΔΙΕΘΝΗ

Μ. Σχοινάς: Το μίσος δεν έχει θέση στην ΕΕ, το ποτέ ξανά είναι τώρα

O αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπογραμμίζει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, η Ευρώπη έχει δει μια αύξηση των περιστατικών αντισημιτισμού σε επίπεδο που θυμίζει μερικές από τις πιο σκοτεινές στιγμές της ιστορίας μας.