ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bulgarian flag
φώτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Η Βουλγαρία διαβεβαιώνει ότι το Μπόροβετς είναι ασφαλές για επισκέπτες

Η χειμερινή σεζόν ξεκίνησε επίσημα στη χώρα, από το συγκεκριμένο χιονοδρομικό κέντρο που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου.

«Το μήνυμα για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο είναι ότι η Βουλγαρία, ειδικότερα το θέρετρο σκι Μπόροβετς, είναι ασφαλής προορισμός» δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος του Σάμοκοβ Άνγκελ Ντζόργκοβ. Οι δηλώσεις του δημάρχου έγιναν κατά το φόρουμ «BG TOURISM - WINTER 2023/2024», που διοργάνωσε το BTA, στη πόλη Σάμοκοβ στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας Ο δήμαρχος τόνισε ότι ο τουρισμός είναι το σήμα κατατεθέν της χώρας προς τον υπόλοιπο κόσμο και επικαλέστηκε την Ελλάδα και την Τουρκία ως παραδείγματα.

Ο τουρισμός στο ορεινό θέρετρο Μπόροβετς συρρικνώθηκε κατά 8% τη χρονιά που φεύγει συγκριτικά με την ίδια περίοδο το 2022, κυρίως λόγω της περιορισμένης χιονόπτωσης τον τελευταίο χειμώνα, δήλωσε ο Ντζόργκοβ. Ο ίδιος εξέφρασε την ελπίδα για μια ισχυρή περίοδο 2023/24. Πρόσθεσε ότι το Σάμοκοβ είναι ένας δημοφιλής προορισμός όχι μόνο για τον χιονοδρομικό τουρισμό αλλά και για τον αγροτουρισμό, που κατέγραψε αύξηση περίπου 10% σε σύγκριση με το 2022.

Η χειμερινή σεζόν ξεκίνησε επίσημα από το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς που άνοιξε τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Το θέρετρο στη νοτιοδυτική Βουλγαρία «είναι έτοιμο για τη χιονοδρομική περίοδο και η πρώτη του προτεραιότητα είναι να προετοιμάσει τις πίστες,» δήλωσε τότε η Μαρία Σεϊόνοβα, διευθύντρια Μάρκετινγκ του χιονοδρομικού θερέτρου.

Το πρώτο που άνοιξε για τους σκιέρ είναι το χιονοδρομικό κέντρο Σιντιάκοβο. Η Σεϊνόβα είπε ότι φέτος προστέθηκαν νέα χιονοβόλα - σταθερά και κινητά. Την Παρασκευή και το Σάββατο, για τα παιδιά ηλικίας έως 13 ετών διατίθεται ημερήσιο πάσο για το τελεφερίκ στην τιμή του ενός λέβα, καθώς οι κάρτες που αγοράστηκαν την ημέρα έναρξης της σεζόν ισχύουν και για την επόμενη μέρα. Η Σεϊνόβα πρόσθεσε ότι η αύξηση της τιμής των καρτών χιονοδρομίας φέτος είναι πολύ μικρή λαμβανομένου υπόψη του πληθωρισμού στη χώρα.

Το αθλητικό ημερολόγιο του Μπόροβετς περιλαμβάνει χιονοδρομικούς αγώνες στο δεύτερο μισό της χειμερινής περιόδου. Η Σεϊνόβα ανέφερε ότι το χιονοδρομικό κέντρο προσπαθεί επίσης να έχει περισσότερη ψυχαγωγία για τους επισκέπτες που δεν είναι λάτρεις των χειμερινών σπορ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξε τις πύλες του το βουλγαρικό χιονοδρομικό κέντρο Μπόροβετς

Το χειμερινό θέρετρο στη νοτιοδυτική Βουλγαρία είναι έτοιμο για τη χιονοδρομική περίοδο και η πρώτη του προτεραιότητα είναι να προετοιμάσει τις πίστες, δήλωσε η Μαρία Σεϊόνοβα, διευθύντρια Μάρκετινγκ του χιονοδρομικού θερέτρου.
ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Οικονομικές απώλειες από την μερική ένταξη στον Χώρο Σένγκεν

Τα αποτελέσματα της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον Χώρο Σένγκεν δεν είναι εφάπαξ, αλλά θα ενταθούν με βαθύτερη οικονομική ολοκλήρωση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.