ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Συνεχίζεται η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα, νέες επιθέσεις σε πλοία

Σύμφωνα με την υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου σημειώθηκαν δυο εκρήξεις μετά την παρατήρηση δυο drone και πυραύλων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας.

Εκρήξεις στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοικτά των ακτών της Υεμένης, αναφέρθηκαν σήμερα, αφότου εθεάθησαν drone και πύραυλοι σε δύο διαφορετικά περιστατικά, έγινε γνωστό από μια βρετανική αρχή ναυσιπλοΐας.

Δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη παρατηρήθηκαν προτού σημειωθούν δύο εκρήξεις σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο, το οποίο έπλεε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Χοντέιντα στις δυτικές ακτές της Υεμένης, έκανε γνωστό η υπηρεσία Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO).

Σε ένα προφανώς άλλο περιστατικό, μια έκρηξη ακούστηκε και πύραυλοι εθεάθησαν σε απόσταση 4 ναυτικών μιλίων από ένα πλοίο 60 ναυτικά μίλια από την Χοντέιντα, σύμφωνα με την αρχή. Άλλη μια έκρηξη αναφέρθηκε πως σημειώθηκε σε απόσταση 0,5 ναυτικών μιλίων από τον ίδιο πλοίο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν είναι προς το παρόν σαφές εάν στα περιστατικά εμπλέκεται το ίδιο πλοίο, το οποίο η αρχή δεν κατονόμασε. Λεπτομέρειες για το φορτίο ή μια ένδειξη πού το πλοίο ή τα πλοία κατευθύνονταν ή από πού είχαν αποπλεύσει επίσης δεν δόθηκαν.

Και στα δύο περιστατικά το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η βρετανική αρχή δεν έκανε γνωστό από πού προήλθαν τα drone ή οι πύραυλοι και προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Houthi-Yemen
ΔΙΕΘΝΗ

Οι Χούθι εκτόξευσαν ρουκέτα κατά αμερικανικού αεροπλανοφόρου

Όπως ανακοίνωσαν οι αντάρτες της Υεμένης, η επίθεση στο αεροπλανοφόρο Αιζενχάουερ ήταν σε απάντηση των επιθέσεων στην πόλη λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα. Καμία ζημιά δεν αναφέρθηκε από την επίθεση.
ΔΙΕΘΝΗ

Το 55% των Βρετανών εξαγωγέων αντιμετωπίζει προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές το Σάββατο στοχεύοντας 18 στόχους των Χούθι σε οκτώ ξεχωριστές τοποθεσίες στην Υεμένη, ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών.
ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανοί και Βρετανοί βομβάρδισαν δεκάδες εγκαταστάσεις των Χούθι

Οι αμερικανοβρετανικές επιδρομές στην Υεμένη καταγράφονται την επομένη σειράς αμερικανικών βομβαρδισμών εναντίον ιρανικών επίλεκτων δυνάμεων και φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων στη Συρία και στο Ιράκ.