ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elvetia-ekloges
Shutterstock

Δημοψήφισμα για την απαγόρευση φουά γκρα και γούνες ζώων στην Ελβετία

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η «Swiss Animal Alliance», συγκέντρωσε 106.448 υπογραφές κατά των εισαγωγών φουά γκρα και 116.140 υπογραφές κατά των εισαγωγών γούνας.

Για την απαγόρευση των εισαγωγών φουά γκρα αλλά και προϊόντων και ενδυμάτων από γούνες ζώων θα κληθούν να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα οι Ελβετοί πολίτες αφού μια ένωση προστασίας ζώων συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών για να ζητήσει τη διεξαγωγή της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η «Swiss Animal Alliance», συγκέντρωσε 106.448 υπογραφές κατά των εισαγωγών φουά γκρα και 116.140 υπογραφές κατά των εισαγωγών γούνας, πάνω από το ελάχιστο νόμιμο όριο των 100.000 υπογραφών για την προκήρυξη δημοψηφίσματος.

Σε ότι αφορά το Φουά γκρα η τεχνική της αναγκαστικής σίτισης πτηνών για πάχυνση του συκωτιού απαγορεύεται στη χώρα αυτή, αλλά δεν απαγορεύονται οι εισαγωγές προϊόντων που λαμβάνονται μέσω αυτής της τεχνικής. Η φιλοζωική Ένωση υποστηρίζει ότι η Ελβετία εισάγει ετησίως 200 τόνους φουά γκρα που αντιστοιχούν στον σφαγιασμό 400.000 παπιών και 12.000 χηνών. Αναφερόμενη στην πρόταση για την απαγόρευση εισαγωγής γούνας η ίδια Ένωση υποστηρίζει με στοιχεία ότι σφάζονται περίπου 1,5 εκατομμύριο ζώα για τους 350 τόνους γούνας που εισάγει ετησίως η Ελβετία.

Το ελβετικό κοινοβούλιο και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στη Βέρνη απέρριψαν την απαγόρευση των εισαγωγών φουά γκρα τον Σεπτέμβριο, με τους νομοθέτες να προειδοποιούν ότι ένα τέτοιο μέτρο κινδυνεύει να οδηγήσει τον εμπορικό τουρισμό στη γειτονική Γαλλία, σε βάρος του τοπικού εμπορίου. Η χώρα έχει ένα σύστημα άμεσης δημοκρατίας στο οποίο οι πολίτες καλούνται συχνά σε δημοψηφίσματα για διάφορα και νέα θέματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Σφοδρή κακοκαιρία στην Ελβετία: Δύο νεκροί και ένας αγνοούμενος

Κοιλάδες που βρίσκονται κοντά στην κοιλάδα του Μάτζια δεν είναι πλέον προσβάσιμες και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Ένα μέρος του καντονιού δεν έχει επίσης πόσιμο νερό, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα συναγερμού Swissalert.
ΔΙΕΘΝΗ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν 4 μέλη πλούσιας Ινδικής οικογένειας στην Ελβετία

Ο πατέρας, Πρακάς Χιντούτζα (78 ετών) και η σύζυγός του Κάμαλ (75 ετών) καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 ετών και 6 μηνών, ενώ ο γιος τους Ατζάι (56 ετών) και η νύφη τους Ναμράτα (50 ετών) καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 4 ετών.
ukrania eirini
ΔΙΕΘΝΗ

Η σύνοδος κορυφής στην Ελβετία επιδιώκει να ασκήσει πίεση στη Ρωσία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στην Ελβετία για την Διεονή Διάσκεψη για την Ειρήνη στο θέρετρο του Μπέργκενστοκ, στην οποία συμμετέχουν περίπου 90 αρχηγοί κρατών, κυβερνήσεων και οργανισμών.