ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: Shutterstock

Περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι διασώθηκαν σε βουνά στη Βουλγαρία πέρυσι

Μεγάλο μέρος των δράσεων που έγιναν ήταν για παροχή βοήθειας σε θύματα σε πίστες για σκι· άλλες 200 δράσεις περιλάμβαναν τη διάσωση ανθρώπων από χιονοστιβάδες, έρευνες για τους αγνοουμένους και μεταφορά των τραυματιών.

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού προσέφερε πέρυσι βοήθεια σε περισσότερους από 1.800 ανθρώπους, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της εν λόγω υπηρεσίας Βεσελίν Γκάντσεφ στη Συνάντηση για τη Γενική Έκθεση του 2023 της περιφερειακής οργάνωσης του Ερυθρού Σταυρού στο Ραζγκράντ. Επισήμανε ότι μεγάλο μέρος των δράσεων που έγιναν ήταν για παροχή βοήθειας σε θύματα σε πίστες για σκι· άλλες 200 δράσεις περιλάμβαναν τη διάσωση ανθρώπων από χιονοστιβάδες, έρευνες για τους αγνοουμένους και μεταφορά των τραυματιών.

Σύμφωνα με τον Γκάντσεφ, πέρυσι τα κύρια προβλήματα σχετίζονταν με τη χρηματοδότηση. «Χάρη στη δουλειά της διεύθυνσης και άλλων συναδέλφων από το γραφείο, καταφέραμε να πείσουμε το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να αυξηθεί. Έτσι η επιχορήγηση για το 2024, η οποία θα διατεθεί από το κράτος στην Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης, είναι 2,6 εκατομμύρια λέβα», δήλωσε ο Γκάντσεφ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

πλατεία Μακεδονίας Σκόπια βράδυ
ΔΙΕΘΝΗ

Μίτσκοσκι: Καμία υποχώρηση της Β. Μακεδονίας έναντι της Βουλγαρίας

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, τόνισε πως δεν θα υπάρξει καμία συναίνεση σε αλλαγή Συντάγματος για αναγνώριση της βουλγαρικής μειονότητας, προτάσσοντας τη "μακεδονική" ταυτότητα και τα δικαιώματα στη Βουλγαρία.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λίνα Μενδώνη: Το βιβλίο παραμένει αναντικατάστατο πολιτιστικό αγαθό

Το ΕΛΙΒΙΠ παρουσίασε στο νέο Σπίτι του Βιβλίου τη δράση του και το πρόγραμμα της 22ης ΔΕΒΘ, που θα γίνει 7-10 Μαΐου 2026 με θέμα τη νέα γενιά αναγνωστών, τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία και σημαντικές παρουσίες στην εκδήλωση.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος: Αντίθεση στη ρύθμιση για αποκλεισμό ασθενών από προσωπικούς γιατρούς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιτίθεται στη νέα ΚΥΑ που απαγορεύει σε συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να παρακολουθούν ασθενείς τους για ένα χρόνο μετά τη λήξη της σύμβασης και ζητεί επανεξέταση για τη διασφάλιση της ιατρικής φροντίδας.
Αντώνι Αλμπανέζι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Αυστραλία βάζει φρένο στις διαφημίσεις τυχερών παιχνιδιών

Η κυβέρνηση Αυστραλίας σχεδιάζει να περιορίσει τις διαφημίσεις τυχερών παιγνιδιών, ειδικά για τα παιδιά, μειώνοντάς τες σε τρεις ανά ώρα και απαγορεύοντάς τες πλήρως κατά τη μετάδοση αθλητικών αγώνων, λόγω ανησυχιών για τη δημόσια υγεία.
Άδειες σχολικές τάξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Κλειστά τα σχολεία την Πέμπτη λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Πέμπτη 2 Απριλίου 2026, όλα τα σχολεία στο Ηράκλειο λόγω κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης. Το μέτρο αφορά και νηπιαγωγεία και ειδικά σχολεία.