ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
Σκηνή από κατεστραμμένο κτίριο στην Ουκρανία μετά από ρωσική επίθεση.

Νέοι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην ανατολική Ουκρανία με θύματα αμάχους

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν τις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ, Χερσώνας και Ντονέτσκ, που βρίσκονται στο κεντροανατολικό, νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς στις περιοχές Ντνιπροπετρόφσκ, Χερσώνας και Ντονέτσκ, που βρίσκονται στο κεντροανατολικό, νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές. Στο ουκρανικό χωριό Ολγκούιφκα, στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, μια 58χρονη γυναίκα σκοτώθηκε σε έναν «βομβαρδισμό του πυροβολικού», στον οποίο τραυματίστηκε επίσης ένας 49χρονος άνδρας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Στη συνοικία Κοράμπελνι της πόλης της Χερσώνας, ένα αγόρι 7 ετών τραυματίστηκε από τη «ρίψη ενός πυραύλου», κοντά σε μία κατοικία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Βορειότερα, πυρά του ρωσικού πυροβολικού, σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, έπληξαν την κοινότητα Τσερβονογκριγκόριφκα, κοντά στην πόλη Νικόπολ, στην περιφέρεια Ντνιπροπετρόβσκ.

Τα πυρά έπληξαν δύο αδέλφια ηλικίας 16 και 22 ετών. «Το μικρότερο υπέκυψε στα τραύματά του, ο μεγαλύτερος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα, οι γιατροί δίνουν μάχη για τη ζωή του», επισημαίνει το υπουργείο. Στο Ντονέτσκ, ένας 46χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του από πλήγματα εναντίον της κοινότητας Τσασίφ Γιαρ, είπε ο κυβερνήτης Βάντιμ Φιλάτσκιν.

Νωρίτερα, ο ίδιος έκανε γνωστό πως σχεδόν 200 άνθρωποι, μεταξύ τους 21 παιδιά απομακρύνθηκαν από χωριά, που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο, λόγω των σφοδρών μαχών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πόλεμος Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία και Ουκρανία προχωρούν σε ανταλλαγή σορών στρατιωτών

Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 ουκρανικά λείψανα στην Ουκρανία και έλαβε 35 ρωσικές σορούς, σύμφωνα με τον σύμβουλο του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Μεντίνσκι. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες μορφές συνεργασίας μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Τέσσερα χρόνια ζωής ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά

Η Μαρία, Ουκρανή μετανάστρια στη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια, μιλά για τη μοναξιά και την απόρριψη από τους συγγενείς της λόγω του πολέμου. Μόνο οι γονείς της διατηρούν επαφή μαζί της από την Ουκρανία.
Φωτιά μετά από βομβαρδισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση έπληξε το ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας

Νέα μαζική ρωσική επίθεση σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές σημειώθηκε τη νύχτα, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με την Ukrenergo. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Σοβαρές ζημιές στο Μπέλγκοροντ από ουκρανικό βομβαρδισμό

Νυχτερινός ουκρανικός βομβαρδισμός προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι λαμβάνονται έκτακτα μέτρα και δεν υπάρχουν στρατιωτικοί στόχοι στην περιοχή.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δεύτερη ημέρα ειρηνευτικών συνομιλιών Ουκρανίας-Ρωσίας στο Αμπού Ντάμπι

Ουκρανία και Ρωσία συνεχίζουν σήμερα στο Αμπού Ντάμπι τις διαπραγματεύσεις με διαμεσολάβηση ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια τερματισμού του πολέμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας, Ρουστέμ Ουμέροφ.