ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο άρμα Ουκρανίας
Κατεστραμμένο άρμα μάχης σε δάσος, εικόνα από τις συγκρούσεις στην Ουκρανία.

Ρωσία: Στο στόχαστρο οι Γάλλοι αν στείλουν στρατό στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου πως δεν μπορεί να «αποκλειστεί» η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων κρατών της Δύσης στην Ουκρανία, έπειτα από σύνοδο με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο Ελιζέ.

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας SVR, δήλωσε ότι οποιοσδήποτε Γάλλος στρατιωτικός σταλεί στην Ουκρανία για να βοηθήσει τη χώρα στον πόλεμο κατά της Ρωσίας θα αποτελέσει στόχο προτεραιότητας για τα ρωσικά στρατεύματα, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Αυτό (ένα γαλλικό απόσπασμα) θα γίνει προτεραιότητα και νόμιμος στόχος για επιθέσεις από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Κάτι που σημαίνει ότι θα έχει την τύχη όλων των Γάλλων που έχουν έρθει ποτέ σε ρωσικό έδαφος με ξίφος», είπε ο Ναρίσκιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου πως δεν μπορεί να «αποκλειστεί» η ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων κρατών της Δύσης στην Ουκρανία, έπειτα από σύνοδο με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες στο Ελιζέ.

Το Παρίσι από την πλευρά του χαρακτήρισε «ανεύθυνη» πρόκληση τη δήλωση που έκανε ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας SVR, που είπε ότι οποιοσδήποτε Γάλλος στρατιωτικός σταλθεί στην Ουκρανία για να βοηθήσει στον πόλεμο κατά της ρωσικής εισβολής θα είναι στόχος προτεραιότητας για τα ρωσικά στρατεύματα.

«Θεωρούμε ανεύθυνες αυτού του είδους τις προκλήσεις», είπε ένας αξιωματούχος του γαλλικού υπουργείου Ενόπλων Δυνάμεων, προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις αυτές ήταν ένα ακόμη παράδειγμα ρωσικής «παραπληροφόρησης».

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Βέλγιο ανέκοψε ρωσικό πετρελαιοφόρο με συνδρομή της Γαλλίας

Οι βελγικές ειδικές δυνάμεις αναχαίτισαν στη Βόρεια Θάλασσα ρωσικό δεξαμενόπλοιο του «σκιώδους στόλου». Το πλοίο θα συλληφθεί μόλις φτάσει στο λιμάνι του Ζέεμπρίγκε, με συμβολή και της Γαλλίας.
Το Κρεμλίνο Μόσχας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο απορρίπτει ως παράλογους τους ισχυρισμούς για ρωσικό drone

Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε αβάσιμες τις σουηδικές δηλώσεις που αποδίδουν ρωσική προέλευση σε drone, το οποίο αντιμετωπίστηκε με παρεμβολές κοντά στο γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, στη Μάλμο, επισημαίνοντας πως δεν υπάρχουν στοιχεία.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Αβάσιμοι οι ρωσικοί ισχυρισμοί για πυρηνική βοήθεια στην Ουκρανία

Η Γαλλία απέρριψε ως αβάσιμους τους ρωσικούς ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία επιδιώκει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο με τη βοήθεια Λονδίνου ή Παρισιού, τονίζοντας πως πρόκειται για ακόμη ένα παράδειγμα ρωσικής παραπληροφόρησης.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δεν ισχύει ο ρωσικός ισχυρισμός για ουκρανικά πυρηνικά όπλα

Η Βρετανία διαψεύδει ως αβάσιμους τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι η ίδια και η Γαλλία βοηθούν την Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, τονίζοντας πως πρόκειται για προσπάθεια του Πούτιν να αποπροσανατολίσει από τις πράξεις του στην Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κίεβο χαρακτηρίζει παράλογο τον ρωσικό ισχυρισμό για πυρηνικά

Η Ουκρανία απέρριψε ως «παράλογο» τον ρωσικό ισχυρισμό ότι επιδιώκει πυρηνικά όπλα με τη βοήθεια Βρετανίας και Γαλλίας, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις ρωσικές «βόμβες παραπληροφόρησης».
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Δύσκολη στο άμεσο μέλλον μια ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας - Ρωσίας

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε επιφυλάξεις για την επίτευξη ειρήνης μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σύντομα, δηλώνοντας ότι η Ρωσία δεν δείχνει διάθεση για ειρηνική λύση, παρά τις σχετικές πρωτοβουλίες.