ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φρεγάτα πολεμικού ναυτικού

Αμερικανικά πλήγματα κατέστρεψαν drones σε εδάφη ελεγχόμενα από τους Χούθι

Το προηγούμενο 24ωρο, αναφέρει η CENTCOM, τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την Ερυθρά Θάλασσα από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Αμερικανικές δυνάμεις κατέστρεψαν χθες Παρασκευή τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σε ελεγχόμενες από τους Χούθι περιοχές της Υεμένης, ανακοίνωσε σήμερα το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (U.S. Central Command ή CENTCOM).

Στην ανακοίνωση που κοινοποιήθηκε στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), αναφέρεται ότι επλήγησαν επίσης τρεις υπόγειοι χώροι αποθήκευσης όπλων που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν. Το προηγούμενο 24ωρο, αναφέρει η CENTCOM, τέσσερις βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την Ερυθρά Θάλασσα από περιοχές της Υεμένης που ελέγχονται από τους Χούθι, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις: Πρώην αραβοκουρδική σύμμαχος ΗΠΑ

Η διάλυση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, που αποτελούσαν τον στρατό της αυτόνομης κουρδικής διοίκησης και είχαν αμερικανική στήριξη, σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για τους Κούρδους στη Συρία, σύμφωνα με ειδικούς.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ένοχος για τρομοκρατία ο δράστης της επίθεσης στον Ρούσντι

Ο δράστης της επίθεσης κατά του Σαλμάν Ρούσντι καταδικάστηκε για «τρομοκρατική ενέργεια» και «υλική υποστήριξη» στη Χεζμπολά, σύμφωνα με το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Εκτίει ήδη ποινή 25 ετών για απόπειρα δολοφονίας.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 8 άνδρες κατηγορούνται για τρομοκρατία λόγω σχεδίου επίθεσης στον Τραμπ

Οκτώ άνδρες 19-32 ετών κατηγορούνται για απόπειρα φόνου και τρομοκρατία, επειδή σχεδίαζαν επίθεση με drones σε εκδήλωση MMA για τα γενέθλια του Τραμπ, με στόχο ΗΠΑ αξιωματούχους. Η επίθεση φέρεται να αφορούσε και τον Νετανιάχου.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ σχεδιάζει άρση της Συρίας από τη λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως σκέφτεται να αφαιρέσει τη Συρία από τη λίστα χωρών που στηρίζουν την τρομοκρατία, γεγονός που σχετίζεται με περιορισμούς στη βοήθεια, όπλα και χρηματοοικονομικές συναλλαγές.