ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Τα έσοδα από ηχογραφημένη μουσική στη Βουλγαρία κατέγραψαν αύξηση 44% πέρυσι

Η συνολική αξία της μουσικής αγοράς της ανήλθε σε 16,9 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό τοποθετεί τη χώρα στην 53η θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως από τις συνολικά 70 χώρες.

Τα έσοδα από την ηχογραφημένη μουσική στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 44% το 2023 σε σύγκριση με το 2022. Αυτό ανακοίνωσε η Βουλγαρική Ένωση Μουσικών Παραγωγών (BAMP), μετά τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωνογραφικής Βιομηχανίας που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η συνολική αξία της μουσικής αγοράς της Βουλγαρίας ανήλθε σε 16,9 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό τοποθετεί τη χώρα στην 53η θέση σε πωλήσεις παγκοσμίως από τις συνολικά 70 χώρες. Η Βουλγαρία αναγνωρίστηκε ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως, επισήμανε η ένωση.

«Αυτή η άνοδος οφείλεται στη σημαντική αύξηση που καταγράφηκε σε όλους τους τομείς, μεταξύ άλλων στις πωλήσεις φυσικών μέσων και στα έσοδα από τη διαχείριση των δικαιωμάτων, όμως κυρίως από τη μεγάλη αύξηση των εσόδων από τις υπηρεσίες streaming. Το 2023, τα έσοδα αυτά αντιστοιχούσαν στο 59% της μουσικής αγοράς της Βουλγαρίας και κατέγραψαν ανάπτυξη ύψους 65,6% σε σύγκριση με το 2022», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της BAMP Πέτια Τοτσάροβα.

Σύμφωνα με την ίδια, η ανάπτυξη στα έσοδα streaming οφείλεται κυρίως στη σημαντική αύξηση των εσόδων από τις επί πληρωμή συνδρομές, τα οποία σχεδόν διπλασιάστηκαν τους τελευταίους 12 μήνες και τώρα αντιπροσωπεύουν το 72% των συνολικών εσόδων από υπηρεσίες streaming.

Τα έσοδα από τα φυσικά μέσα αυξήθηκαν κατά 13,4%, σύμφωνα με την έκθεση της IFPI. Αυτή η τάση είναι ορατή επίσης και στη βουλγαρική αγορά μουσικής. Σε αντίθεση με το 2022, όταν καταγράφηκε μια πτώση ύψους 5% στις πωλήσεις CD, το 2023 αυτό το τμήμα της αγοράς κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση στις πωλήσεις φυσικών μέσων στη Βουλγαρία, ήτοι 76.9%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fysiko aerio,
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αρχίζει να αντικαθιστά το ρωσικό πυρηνικό καύσιμο

Η εγκατάσταση αυτή σοβιετικού σχεδιασμού, που προμηθεύει περισσότερο από το ένα τρίτο της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνει αυτή η χώρα των Βαλκανίων, λειτουργούσε έως σήμερα χάρη στο ρωσικό καύσιμο.
bulgarian flag
ΔΙΕΘΝΗ

Καλλιτεχνική εγκατάσταση στον πρώην τάφο κομμουνιστή ηγέτη της Βουλγαρίας

Ο τάφος του Γκεόργκι Ντιμιτρόφ χτίστηκε το 1949 για το ταριχευμένο πτώμα του πρώτου ηγέτη της κομμουνιστικής Βουλγαρίας. Κατεδαφίστηκε το 1999, μια δεκαετία μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς ελέγχους διαβατηρίων όσοι ταξιδεύουν αεροπορικώς σε Βουλγαρία και Ρουμανία

Οι δύο χώρες κατέληξαν σε συμφωνία στα τέλη του περασμένου χρόνου για την ένταξή τους στη ζώνη Σένγκεν από αέρος και θαλάσσης καθώς η Αυστρία αντιτέθηκε στην πλήρη ένταξή τους