ΓΔ: 1406.91 -2.19% Τζίρος: 127.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
temu
Φωτο: Shutterstock

Temu: Υιοθετεί αυστηρότερη διαδικασία για την επιλογή παιχνιδιών

Η κινεζική πλατφόρμα αναφέρει στο BD ότι προχώρησε σε έλεγχο 19 παιχνιδιών και τα αφαίρεσε από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, ενώ καθιερώνει αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας για την ευρωπαϊκή αγορά.

Σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση των ελέγχων ασφαλείας κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης προωθεί η πλατφόρμα Temu.

Με αφορμή σχετικό δημοσίευμα του BD, σχετικά με τη νέα αυστηρότερη κοινοτική Οδηγία ως προς τα παιχνίδια που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά και τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στους Ευρωπαίους εμπόρους, κατασκευαστές και εισαγωγείς η εξαίρεση τρίτων εμπόρων που πωλούν ηλεκτρονικά απευθείας στους καταναλωτές, η πλατφόρμα παρέχει διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας της.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το τεστ της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παιχνιδιών με τα 19 παιχνίδια που βρέθηκαν ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, η Temu αναφέρει ότι, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τεστ, ξεκίνησε δικό της εσωτερικό έλεγχο, με αποτέλεσμα να αφαιρέσει στις 8 Φεβρουαρίου 2024 το σύνολο αυτών των παιχνιδιών από το ηλεκτρονικό της κατάστημα που απευθύνεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Παράλληλα, ενημέρωσε τους προμηθευτές της για τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν προκειμένου τα παιχνίδια που κατασκευάζουν να μπορούν να διατεθούν στην ΕΕ, ενώ, όπως η εταιρεία αναφέρει, έχει αυστηροποιήσει και τα κριτήρια επιλογής των προμηθευτών της, ώστε να συμπίπτουν με τις προδιαγραφές που η κάθε αγορά θέτει ως προαπαιτούμενο.

Η πλατφόρμα καλεί τους προμηθευτές της να προσκομίζουν όλα τα αναγκαία έγγραφα και πιστοποιητικά ασφαλείας για τα είδη που εμπορεύεται, ενώ, όπως αναφέρει, πραγματοποιεί και δειγματοληπτικούς ελέγχους ώστε να απορρίπτει έγκαιρα τυχόν ακατάλληλα είδη, προτού αυτά καταλήξουν στο ηλεκτρονικό της κατάστημα. Η Temu αναφέρει, τέλος, ότι επιδιώκει την συνεργασία με ενώσεις καταναλωτών αλλά και τις ευρωπαϊκές αρχές, προκειμένου τυχόν ακατάλληλα είδη να αποσύρονται ταχύτατα, ενώ έχει καταρτίσει και την δική της “μαύρη λίστα” ώστε να αποκλείει τους προμηθευτές που δεν συμμορφώνονται με τις αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

temu
ΔΙΕΘΝΗ

Σφίγγει ο ευρωπαϊκός κλοιός γύρω από την κινεζική πλατφόρμα Temu

Η Temu είναι πλέον υποχρεωμένη να αναλύει τους κινδύνους που συνδέονται με τις υπηρεσίες της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλαμβάνει τον ρόλο του «ψηφιακού χωροφύλακα». Τα μεγάλα πρόστιμα που προβλέπονται.
paixnidia
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το τεστ ασφάλειας στα παιχνίδια της Temu και τα νέα μέτρα στην Ευρώπη

Ο έλεγχος της ανεξέλεγκτης κυκλοφορίας μη ασφαλών παιχνιδιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου τρίτων χωρών αποτελεί κοινό αίτημα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παιχνιδιών.
ΔΙΕΘΝΗ

«Σύνδρομο της Κίνας» στα είδη πολυτελείας, βυθίζονται οι μετοχές των οίκων

Οι προειδοποιήσεις της Gucci για κάμψη εσόδων το πρώτο τρίμηνο συμπαρέσυραν πτωτικά τις μετοχές των μεγάλων ομίλων πολυτελών αγαθών. Η κάμψη της αγοράς της Κίνας που ήταν ασφαλές καταφύγιο προκαλεί ανησυχία.